Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3ης Αγωνιστικής -ΣΤΟΜΙΟ Ν. Λαρίσης

Στις 28 και 29 Ιουλίου 2018 στη παραλία του ΣΤΟΜΙΟΥ του Ν. ΛΑΡΙΣΗΣ ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλορακέτας Λάρισας (Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ) διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την 3η αγωνιστική του 7ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2018. Συμμετείχαν 39 αθλητές και 6 αθλήτριες από όλη την επικράτεια σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από την Ε.Φ.Ο.Α.

Προσέφεραν ένα συναρπαστικό θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην παραλία του «ΣΤΟΜΙΟΥ» το Σαββατοκύριακο.

Διεξήχθησαν 31 παιχνίδια σε 3 κατηγορίες . Δυάδες ανδρών 16. Τετράδες ανδρών 9. Μικτές δυάδες 6. Συνολικός αριθμός συμμετεχόντων αθλητών και αθλητριών 45.

Στις Δυάδες Ανδρών το Σάββατο 28/7 ο Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ και ο Φ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ του Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με 444,99 βαθμούς κατέκτησαν την 1η θέση της Γενικής κατάταξης της 3ης αγωνιστικής και την 1η θέση της ειδικής βαθμολογίας συλλόγων του πρωταθλήματος 2018. Την 2η θέση της Γενικής και την 2η θέση της Ειδικής κατέκτησανο ταλαντούχος αθλητής μας Μ. ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ και ο «έμπειρος» Ν.ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ από το ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ με 364,00 βαθμούς. Την 3η θέση της Γενικής κατέκτησαν ο Δ. ΤΣΙΧΛΗΣ και ο Γ. ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ από το ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ με 340,79 βαθμούς και τέλος ο Μ.ΜΑΛΤΕΖΗΣ και ο Μ. ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΛΙΜΟΥ- Pasarellas Club με 302,50 βαθμούς κατέκτησαν την 4η θέση της Γενικής κατάταξης και την 3η θέση της ειδικής βαθμολογίας των συλλόγων.

Στις Μικτές Δυάδες την Κυριακή 29/7 ο Μ. ΜΑΛΤΕΖΗΣ και η Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ του συλλόγου ΠΑΛΑΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΛΙΜΟΥ- Pasarellas CLUB με την 3η συνεχόμενη νίκη τους, πήραν την 1η θέση της Γενικής και της Ειδικής του Πρωταθλήματος με 427,40 βαθμούς, την 2Η Θέση της Γενικής κατάταξης κατέκτησαν ο Ι. ΚΟΥΣΙΣΗΣ και η «αποκάλυψη» της κατηγορίας Α. ΔΕΛΗΘΑΝΑΣΗ από τον ίδιο σύλλογο με το νέο δικό τους ρεκόρ βαθμών 408,63. Την 3η θέση της Γενικής κατάταξης ο Α. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ και η Α. ΚΕΚΕΤΖΗ με 263,73 βαθμούς από τον σύλλογο Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ. Τέλος την 6η θέση της Γενικής και την 2η θέση της Ειδικής ο Α. ΜΠΟΤΣΗΣ και η Ε. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ με 201,66 βαθμούς από τον Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ.,

Στην συνέχεια , στην κατηγορία Τετράδες Ανδρών η ομάδα του συλλόγου Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ με δυνατό και θεαματικό παιχνίδι που χειροκροτήθηκε από τους παρευρισκομένους φίλους της αγωνιστικής Ξυλορακέτας, πήραν την 1η θέση της Γενικής και της Ειδικής κατάταξηςμε τους Φ. ΒΟΥΛΓΑΡΗ - Γ. ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ - Φ. ΚΑΡΑΒΙΑ – Ι. ΜΥΛΩΝΑ τον Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ φθάνοντας τους 1.112,66 βαθμούς. Την 2η θέση της Γενικής κατάταξης και της Ειδικής με εξαιρετικό αγώναοι Β. ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- Γ. ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ - Δ. ΔΡΙΤΣΑΣ - Μ. ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ με 922,52 βαθμούς από το ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ. Την 3η θέση της Γενικής κατάταξης από τον ίδιο σύλλογο κατέκτησαν οι Ν. ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ - Δ. ΤΣΙΧΛΗΣ - Π. ΡΕΡΑΣ - Κ. ΣΤΟΥΡΑΙΤΗΣ με 744,44 βαθμούς.Την 4η θέση της Γενικής και την 3η θέση της Ειδικής κατάταξης κατέκτησαν οι Α. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ - Ι. ΙΩΑΚΕΙΜ-Β. ΚΙΟΣΕΣ - Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ με 608,49 βαθμούς από τον σύλλογο του Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ .

ΣΗΜ: Η Γενική κατάταξη αφορά μόνον τον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ η Ειδική κατάταξη αφορά την θέση του συλλόγου στη βαθμολογία του πρωτάθληματος.

Κατόπιν των αποτελεσμάτων της 3ης Αγωνιστικής του 7ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2018 η βαθμολογία των συλλόγων διαμορφώνεται ως εξής:

ΜΙΚΤΕΣ ΔΥΑΔΕΣ:

 1. ΠΑΛΑΙΑ ΛΟΥΤΡΑ ΑΛΙΜΟΥ-PASARELLAS - 36 βαθμοί.
 2. Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ - 27 βαθμοί.
 3. Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ - 7 βαθμοί.

ΔΥΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:

 1. Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - 36 βαθμοί.
 2. Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ - 25 βαθμοί.
 3. Ο.Α.Ξ ΚΑΒΑΛΑΣ - 21 βαθμοί.
 4. PASARELLAS CLUB - 17 βαθμοί.
 5. Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ - 9 βαθμοί. 

ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:

 1. Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - 36 βαθμοί.
 2. Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ - 25 βαθμοί.
 3. Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ - 23 βαθμοί.
 4. Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ - 15 βαθμοί.

Ο Επιδιαιτητής των αγώνων Θ. ΜΠΕΡΤΣΟΣ και ο βοηθός του Ι. ΣΑΜΑΡΑΣ έφεραν σε πέρας τους αγώνες εκτελώντας άψογα τους κανονισμούς. 

Ο χειριστής του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής πόντων MOBICS-EYES Δ. ΤΑΝΤΑΛΙΔΗΣ με την βοήθεια του Ι. ΣΑΜΑΡΑ που είχαν μέλημά τους την τεχνική υποστήριξη των αγώνων την εκτέλεσαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Τέλος ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ο Ταμίας του Δ.Σ. της Α’ ΕΣΑΞ και πάλι ήταν παρών κοντά μας, κάλυψε όπως πάντα εθελοντικά τον τομέα της μουσικής και τον ήχο των αγώνων με την αξιοθαύμαστη εμπειρία του. Τους ανωτέρω συντελεστές τους ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως, άπαντες και ο διοργανωτής σύλλογος και ο Πρόεδρος της Α’ ΕΣΑΞ.

Ο χορηγός του Πρωταθλήματος «TRETORN» συνεχίζει την πολύτιμη παρουσία του στο Beach-Racket, προμηθεύοντας με μπαλάκια όλους τους επίσημους αγώνες, καλύπτοντας μια βασική ανάγκη που δεν είναι άλλη από τις αξιόπιστες μπάλες υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Στη λήξη των αγώνων τις απονομές μεταλλείων στους νικητές μεταξύ άλλων απένειμαν ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Χ. ΚΑΛΟΜΠΑΤΣΙΟΣ, ο Αντιδήμαρχος ΑΓΙΑΣ κ. Γ. ΓΙΑΝΝΑΡΟΣ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας ΣΤΟΜΙΟΥ Ν. ΣΑΜΑΡΑΣ, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ΑΓΙΑΣ κ. κ Ρ. ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Α. ΟΛΥΜΠΙΟΣ, ο Αντιπρόεδρος της Α’ ΕΣΑΞ κ. Δ. ΤΣΑΟΥΣΗΣ, ο Πρόεδρος του Α.Ο.Ξ. Λάρισας κ. Ε. ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ, ο συνδιοργανωτής - χορηγός των αγώνων κ. Ν.ΔΗΜΕΡΑΣ της επιχείρησης LARGO BEACH BAR και η χορηγός της αθλητικής εμφάνισης του Α.Ο.Ξ. Λάρισας δ. Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ-ΜΑΚΡΗ. Ο διοργανωτής σύλλογος με μια ιδιαίτερη καινοτομία, απένειμε σε όλους τους αθλητές που συμμετείχαν αναμνηστικό έγγραφο συμμετοχής των αγώνων, που την απονομή τους την έκανε ο πρόεδρος της Α’Ε.Σ.Α.Ξ.

Την Κυριακή κατά την διάρκεια του διαλλείματος, μαζεύτηκαν όλοι οι αθλητές και οι φίλοι της Ρακέτας αγκαλιασμένοι στο χώρο του γηπέδου και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των θυμάτων της πυρόπληκτης περιοχής του Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ. Η Α’ ΕΣΑΞ συμμετέχοντας στο εθνικό πένθος αφιέρωσε την 3η αγωνιστική εξ ολοκλήρου στην μνήμη των άτυχων θυμάτων της πυρκαγιάς.

Ο πρόεδρος του Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ κ. Ε. ΚΑΤΣΙΟΥΛΑΣ κλείνονταςευχαρίστησε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για την παρουσία τους στους αγώνες της 3ης αγωνιστικής οι οποίοι προσέφεραν θεαματικούς αγώνες στους φίλους του αθλήματος της Ξυλορακέτας , αποδεικνύοντας την στήριξη τους στο άθλημα, παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Η Α’ Ε.Σ.Α.Ξ. θέλει να δώσει συγχαρητήρια στον πρόεδρο και το Δ.Σ. του συλλόγου για την πραγματικά πολύ καλή διοργάνωση, ιδίως στο μέρος των απονομών του τελετουργικού κλεισίματος των αγώνων της 3ης αγωνιστικής στην παραλία του ΣΤΟΜΙΟΥ.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την εποπτεία της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. και υπό την Αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.