Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Δελτίο τύπου - 2η αγωνιστική 2019 - Κουρούτα

Στις 13 και 14 Ιουλίου 2019 στην ευρύτερη ιστορική περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας του ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΔΑΣ (διοργανωτή των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων) και συγκεκριμένα στη Παραλία της ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ο τοπικός σύλλογος Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΟΣ διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία την 2 η αγωνιστική του 8 ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2019. Συμμετείχαν 58 αθλητές και αθλήτριες από7 συλλόγους αναγνωρισμένουςαπ’ όλη τη επικράτεια σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την Ε.Φ.Ο.Α.

Προσέφεραν ένα συναρπαστικό θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στη παραλία της ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ το Σαββατοκύριακο. Οι αγώνες επισκιάσθηκαν από το πένθος της απώλειας του πατέρα του μέλους του Δ.Σ της Αμαλιάδος Κυριάκου Τάγιου, ο διοργανωτής σύλλογος τίμησε την μνήμη του κατά την έναρξη των αγώνων, τηρώντας ενός λεπτού σιγή. Το απόγευμα αντιπροσωπεία της κοινότητας της Ξυλορακέτας συμπαραστάθηκε στον Κ. ΤΑΓΙΟ κατά την τελετή της εξόδιου ακολουθίας.

Διεξήχθησαν 36 παιχνίδια σε 3 κατηγορίες . Δυάδες ανδρών 16. Τετράδες ανδρών 13. Μικτές δυάδες 7. Στις Δυάδες Ανδρών το Σάββατο 13/7 στην ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΗ ο Σ.ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ και ο 19χρονος Μ.ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ του συλλόγου ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ κατέκτησαν την1η θέση με 545,7 βαθμούς, ο Κ.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο Α. ΜΠΟΤΣΗΣ του συλλόγου Α.ΟΞ. ΑΙΓΙΝΑΣ κατέκτησαν την 2η θέση της κατηγορίας με 540,24 βαθμούς,-ο Ι.ΜΥΛΩΝΑΣ και ο Φ.ΚΑΡΑΒΙΑΣ του συλλόγου της Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ κατέκτησαν την 3 η θέση της κατηγορίας με 481,68

Στις Μικτές Δυάδες επίσης το Σάββατο 13/7 στην ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΗ ο Α.ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ και η Χ.ΚΕΚΕΤΖΗ από τον σύλλογο Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ πήραν την 1 η θέση με 468,87 βαθμούς, ο Μ .ΜΑΛΤΕΖΗΣ και η Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ του συλλόγου PASARELLAS CLUB πήραν την 2 η θέση με σκορ 406,21 βαθμούς, και στην 3 η θέση οι. Γ.ΧΑΛΚΙΔΗΣ και Σ. ΠΕΤΚΟΒΑ επίσης από τον σύλλογο του PASARELLAS CLUB με σκορ 284,90 βαθμούς..

Στις Τετράδες Ανδρών την Κυριακή 14/7 υπήρξε και σ’ αυτή την 2 η αγωνιστική πολύ μεγάλος ανταγωνισμός, λόγω της συμμετοχής καλών και ανταγωνιστικών ομάδων οι οποίες προσέφεραν καταπληκτικά παιχνίδια με κορύφωση της αγωνίας για το τελικό αποτέλεσμα της κατάληψης των τριών πρώτων θέσεων, οι θεατές χειροκρότησαν πολύ θερμά την προσπάθεια τους. Στη ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ, η ομάδα του συλλόγου Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ πήρε την1 η θέση των αγώνων με τους Μ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ-Γ.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ-Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ και Φ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ με σκορ 1.144,30 βαθμούς. Την 2 η θέση κατέλαβε ο σύλλογος του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ με τους Σ.ΠΛΑΚΙΩΤΗ-Μ.ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ-Κ.ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ –Θ.ΜΙΣΙΧΡΟΝΗ με 1.038,95βαθμούς. Τέλος η 3η Θέση κατακτήθηκε από τον Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ με τους Δ.ΚΑΤΣΑΠΑΡΑ-Α.ΝΕΡΟΥΤΣΟ- Ι.ΚΟΥΣΙΣΗ-Ν.ΗΣΑΙΟΓΛΟΥ με σκορ 1 .019,96βαθμούς. Εξαιρετικές επιδόσεις παρουσίασαν επίσης και άλλες ομάδες που τερμάτισαν σε υψηλές θέσεις τις γενικής κατάταξης.

Κατόπιν των αποτελεσμάτων της 2ης Αγωνιστικής του 8ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2019 η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ των συλλόγων που θα αναδείξει τον Πρωταθλητή διαμορφώνεται ως εξής:

ΜΙΚΤΕΣ ΔΥΑΔΕΣ:

1. PASARELLAS CLUB - 21 βαθμοί.
2.Ο.Α.Ξ ΚΑΒΑΛΑΣ - 21 βαθμοί
3.Α.Ο.Α.Ξ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. - 12βαθμοί
4Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ - 5 βαθμοί

ΔΥΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:

1. Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ - 21 βαθμοί.
2. Α.Ο.ΡΑ.ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ - 17 βαθμοί.
3.Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - 16 βαθμοί.
4.Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ - 12 βαθμοί.
5. PASARELLAS CLUB - 6 βαθμοί.
6.Α.Ο.Ξ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - 2βαθμοί.

ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:

1.Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - 21 βαθμοί.
2.Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ - 19 βαθμοί.
3. Α.Ο.ΡΑ.ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ - 16 βαθμοί.
4. Α.Ο.Α.Ξ.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - 10 βαθμοί.
5.Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ - 4βαθμοί.
6. PASARELLAS CLUB - 3βαθμοί.
7. Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ - 1βαθμός.

Τα καθήκοντα του Α’ Επιδιαιτητή των αγώνων ανατέθηκαν την τελευταία στιγμή στον κύριο Α.ΜΠΙΝΙΩΡΗ αφού η ορισθείσα επιδιαιτητής την παραμονή των αγώνων μας δήλωσε κόλλημα , τα πήγε πολύ καλά , στο τέλος εισέπραξε τα συγχαρητήρια όλων. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ που μας έλυσε ένα σοβαρό πρόβλημα της τελευταίας στιγμής.

Ο χειριστής του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής πόντων MOBICS-EYES Γ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ έφερε σε πέρας την τεχνική υποστήριξη των αγώνων αντιμετωπίζοντας τα λιγοστά προβλήματα που προέκυψαν από διάφορα εξωγενή προβλήματα.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ μέλος του Δ.Σ. της Α’ ΕΣΑΞ για μια φορά ακόμα κάλυψε εθελοντικά τον τομέα της μουσικής και τον ήχο των αγώνων με την αξιοθαύμαστη εμπειρία του. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ.

Ο χορηγός του Πρωταθλήματος «TRETORN» συνεχίζει την πολύτιμη παρουσία του στο Beach-Racket προμηθεύοντας με μπαλάκια όλους τους επίσημους αγώνες καλύπτοντας μια βασική ανάγκη που δεν είναι άλλη από τις αξιόπιστες μπάλες υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Η 2 Η Αγωνιστική του 8 ου Πρωταθλήματος έκλεισε κατ’ αρχήν με την σύντομη ομιλία του Μέλους του διοργανωτή συλλόγου και Αντιπροέδρου της Α’ ΕΣΑΞ κ. Διονύση Τσαούση ευχαριστώντας τους συμμετέχοντες αθλητές που με δικούς τους οικονομικούς πόρους, ταξίδεψαν και αγωνίσθηκαν στην 2 η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, κατόπιν ο ,Πρόεδρος της Α’ Ε.Σ.Α.Ξ. κ. Γ.ΚΟΣΜΑΣ , έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο .κ.Σάκη Κουτρουμπή και στο Δ.Σ. του Συλλόγου του. για την Πανελλήνια και άκρως επιτυχή διοργάνωση. Ευχαρίστησε θερμά την φιλοξενία όλων των ανθρώπων του συλλόγου του , οι οποίοι προσπάθησαν να μην λήψη τίποτα στους επισκέπτες φίλους , αθλητές. Τόνισε ιδιαιτέρως για την συμμετοχή των αθλητών στο εγχείρημα της αναγνώρισης του αθλήματος Κλείνοντας τον χαιρετισμό έδωσε «ραντεβού» στον επόμενο αγώνα , στην παραλία του ΣΤΟΜΙΟΥ του Ν.ΛΑΡΙΣΗΣ , όπου θα διεξαχθεί στις 27 & 28 Ιουλίου η 3 η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Τέλος στην επιτυχία της διοργάνωσς συνετέλεσαν πάρα πολύ οι τοπικοί χορηγοί των αγώνων της περιοχής της ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ τους οποίους ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως έναν έναν.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την εποπτεία της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. και υπό την Αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.