Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Δελτίο Τύπου 1ης αγωνιστικής 2019 - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ

Στις 8 και 9 Ιουνίου 2019 στις αθλητικές  εγκαταστάσεις του Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ στη Παραλία του Αγ. Σπυρίδωνα ο σύλλογος  διοργάνωσε  με απόλυτη επιτυχία την 1η αγωνιστική του 8ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος  Beach-Racket  2019. Συμμετείχαν 62 αθλητές και 6 αθλήτριες  από7 συλλόγους αναγνωρισμένους όλης της επικράτειας  σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί από την Ε.Φ.Ο.Α.  

Προσέφεραν ένα συναρπαστικό θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στις  αθλητικές εγκαταστάσεις  της παραλίας του Αγ. Σπυρίδωνα  το  Σαββατοκύριακο.

Διεξήχθησαν 39 παιχνίδια σε 3 κατηγορίες . Δυάδες ανδρών 19. Τετράδες ανδρών 14. Μικτές δυάδες 6. Στις Δυάδες Ανδρών το Σάββατο 8/6 στην ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΗ   ο Κ.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και ο Α. ΜΠΟΤΣΗΣ του συλλόγου Α.ΟΞ. ΑΙΓΙΝΑΣ κατέκτησαν την 1Η θέση της κατηγορίας με 472,87  βαθμούς ,-ο Ι.ΜΥΛΩΝΑΣ και ο Φ.ΚΑΡΑΒΙΑΣ του συλλόγου της Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ   κατέκτησαν την 2η  θέση της κατηγορίας με 455,99  πόντους. -την 3η θέση κατέκτησαν ο Ι. ΙΩΑΚΕΙΜ και ο Α. ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ του Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ με 414,78 πόντους

Στις Μικτές Δυάδες επίσης το Σάββατο 8/6 στην ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΗ  ο Μ .ΜΑΛΤΕΖΗΣ και η Δ. ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ του συλλόγου PASARELLAS CLUB  πήραν  την 1η θέση με σκορ 447,65 πόντους, την 2Η Θέση ο Α.ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ και η Α. ΚΕΚΕΤΖΗμε σκορ 406,59  πόντους από τον Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ. και στην 3η θέση οι. Ι. ΙΩΑΚΕΙΜ και  Χ.ΚΕΚΕΤΖΗ επίσης από τον σύλλογο του Ο.Α.Ξ ΚΑΒΑΛΑΣ με σκορ 371,89… πόντους.

Στις Τετράδες Ανδρών την Κυριακή 9/6   υπήρξε μεγάλος ανταγωνισμός λόγω της ποιότητος των ομάδων οι οποίες προσέφεραν καταπληκτικά παιχνίδια και υψηλά σκορ, οι θεατές χειροκρότησαν  θερμά την προσπάθεια τους, ο χώρος του γηπέδου αποδείχθηκε μικρός για το πλήθος των θεατών.  Στη ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ, η ομάδα του συλλόγου Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ    πήρε την 1η θέσημε τους Δ. ΚΑΤΣΑΠΑΡΑ-Α. ΝΕΡΟΥΤΣΟ- Ν. ΙΣΑΪΟΓΛΟΥ και Ι. ΚΟΥΣΙΣΗ με 1.192,12  πόντους . Στην 2η θέση των αγώνων του πρωταθλήματος  οι Μ. ΜΑΡΑΓΚΟΣ-Γ.ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ-Ι. ΜΥΛΩΝΑΣ και Φ. ΚΑΡΑΒΙΑΣ με σκορ 1.169,56 πόντους. Η   3η Θέση κατακτήθηκε από τον Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ με τους  Α. ΜΠΟΤΣΗ –Κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ- Γ. ΒΛΑΣΑΚΟΥΔΗ και Ν.ΤΖΑΒΑΡΑ με σκορ 977,74 πόντους.

Εξαιρετικές επιδόσεις παρουσίασαν επίσης  και άλλες ομάδες  που τερμάτισαν σε υψηλές θέσεις τις γενικής κατάταξης

Κατόπιν των αποτελεσμάτων της 1ης Αγωνιστικής του 8ου Πανελληνίου  Πρωταθλήματος Beach-Racket 2019  η ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ των συλλόγων που θα αναδείξει τον Πρωταθλητή  διαμορφώνεται ως εξής:

ΜΙΚΤΕΣ ΔΥΑΔΕΣ:

 1. PASARELLAS CLUB - 12 βαθμοί.
 2. Ο.Α.Ξ ΚΑΒΑΛΑΣ - 9 βαθμοί
 3. Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ - 7 βαθμοί
 4. Α.Ο.Ξ. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - 5 βαθμοί

ΔΥΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:

 1. Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ - 12 βαθμοί.
 2. Ο.Ρ.Κ.ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - 9 βαθμοί.
 3. Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ - 7 βαθμοί.
 4. Α.Ο.ΡΑ.ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ - 5 βαθμοί.
 5. PASARELLAS CLUB - 3 βαθμοί.
 6. Α.Ο.Ξ. ΚΥΠΑΡΥΣΣΙΑΣ - 1 βαθμός

ΤΕΤΡΑΔΕΣ ΑΝΔΡΩΝ:

 1. Α.Ο.Ξ. ΑΙΓΙΝΑΣ - 12 βαθμοί.
 2. Ο.Ρ.Κ. ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ - 9 βαθμοί.
 3. Α.Ο.ΡΑ.ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ - 7 βαθμοί.
 4. Α.Ο.Ξ.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ = 5 βαθμοί.
 5. Ο.Α.Ξ. ΚΑΒΑΛΑΣ - 3 βαθμοί
 6. Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ - 1 βαθμός

Η Α ΄Επιδιαιτητής των αγώνων Θ. ΜΠΕΡΤΣΟΣ  με  βοηθό του την κυρία ΠΛΑΚΙΩΤΗ παρά τιςκαιρικές δυσκολίες της Κυριακής από τους ισχυρούς ανέμους τα πήγαν άψογα αφού εισέπραξαν τα συγχαρητήρια όλων.

Ο χειριστής  του ηλεκτρονικού συστήματος καταγραφής πόντων   MOBICS-EYES   Γ. ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ  με υποδειγματικό τρόπο έφερε σε  πέρας την τεχνική υποστήριξη των αγώνων   αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τα λιγοστά προβλήματα που προέκυψαν από τον ισχυρό άνεμο.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ μέλος του Δ.Σ. της Α’ ΕΣΑΞ για μια φορά  ακόμα κάλυψε εθελοντικά τον τομέα της  μουσικής  και τον ήχο των αγώνων με την αξιοθαύμαστη εμπειρία του.

 Ο χορηγός του Πρωταθλήματος «TRETORN»  συνεχίζει την πολύτιμη παρουσία του στο Beach-Racket  προμηθεύοντας  με μπαλάκια  όλους τους επίσημους αγώνες  καλύπτοντας μια βασική ανάγκη που δεν είναι άλλη από τις αξιόπιστες μπάλες υψηλών προδιαγραφών και απαιτήσεων.

Η 1Η Αγωνιστική του 8ου Πρωταθλήματος  έκλεισε κατ’ αρχήν με την σύντομη ομιλία  του  προέδρου του διοργανωτή συλλόγου κ. Μάνου Αλιβιζάτου ευχαριστώντας  τους συμμετέχοντες αθλητές που με δικούς τους οικονομικούς πόρους, ταξίδεψαν και αγωνίσθηκαν στην 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος, κατόπιν ο  ,Πρόεδρος  της Α’ Ε.Σ.Α.Ξ. κ. Γ.ΚΟΣΜΑΣ , έδωσε συγχαρητήρια στον Πρόεδρο. Μ.ΑΛΙΒΙΖΑΤΟ  και στο Δ.Σ. του Συλλόγου του. για την  Πανελλήνια και άκρως επιτυχή διοργάνωση. Ευχαρίστησε  θερμά  την φιλόξενη διάθεση  όλων των ανθρώπων του συλλόγου του με επικεφαλή τον υπεύθυνο των Αγώνων κ.Π.ΚΡΙΣΙΛΙΑ , οι οποίοι προσπάθησαν να μην λήψη τίποτα στους επισκέπτες φίλους , αθλητές κ.λ.π.  Κλείνοντας τον χαιρετισμό έδωσε «ραντεβού» στον επόμενο αγώνα  , στην παραλία του ΑΪ ΛΑΓΟΥΔΗ της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ στις 22 & 23/6 όπου θα διεξαχθεί το ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ.

Τους αγώνες παρακολούθησε ο Έφορος του BEACH RACKETεκ μέρους της ΕΦΟΑ και Ταμίας της , όπου έδωσε ένα σύντομο χαιρετισμό στους αθλητές και στις αθλήτριες των συλλόγων ευχαριστώντας τους για την συμμετοχή τους στους αγώνες.Τους αγώνες παρακολούθησε και ο επίτιμος πρόεδρος της Α’ ΕΣΑΞ κ.Ι. ΤΣΩΛΗΣ συμμετέχοντας στις απονομές των Μεταλλίων .

Τέλος στην καλή διοργάνωση συνετέλεσαν και οι τοπικοί χορηγοί των αγώνων της περιοχής του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ .

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν με την εποπτεία της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.  και υπό την Αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.