Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 7ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH-RACKET 2018

1. Η Α΄ ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ (Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.) προκηρύσει την έναρξη του 7ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach-Racket  που θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΑΘΛΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ (Ε.Φ.Ο.Α.)

2. Το 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις αγωνιστικές.

1η Αγωνιστική: 16-17 Ιουνίου Καβάλα "ΠΑΡΑΛΙΑ ΜΠΑΤΗ" Ο.Α.Ξ.ΚΑΒΑΛΑΣ
2η Αγωνιστική: 7-8 Ιουλίου Αμαλιάδας "ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ" Ο.Ρ.Κ.ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ
3η Αγωνιστική: 28-29 Ιουλίου Στόμιο "ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΟΜΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ" Α.Ο.Ξ.ΛΑΡΙΣΑΣ
4η Αγωνιστική: 1- 2 Σεπτεμβρίου Αττική "ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ" Α.Ο.ΡΑ. ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ

3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι αθλητές και οι αθλήτριες των συλλόγων της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. που διαθέτουν επικαιροποιημένο Δελτίο Αθλητού από ιατρικής πλευράς.
Για τους αθλητές και τις αθλήτριες που έχουν εκδωσει δελτίο από την Ε.Φ.Ο.Α. το 2017 θα πρέπει να προσκομίσουν το αργότερο μέχρι τις 13/6 στην Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.  πρόσφατη ιατρική βεβαίωση για να έχουν δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες του Πρωταθλήματος.

4.Δικαίωμα συμμετοχής για κάθε αθλητή-τρια στους αγώνες του πρωταθλήματος 20 € για κάθε αγωνιστική. (15€ στον διοργανωτή σύλλογο & 5€ στην Ένωση)

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ 7ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2018

1. Οι σύλλογοι θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 9 Ιουνίου να δηλώσουν ηλεκτρονικά τον αριθμό των ομάδων τους ανά κατηγορία που θα λάβουν μέρος και στις τέσσερις αγωνιστικές του 7ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος καθώς και τις συνθέσεις των ομάδων τους όσον αφορά την 1η αγωνιστική.
Για στις επόμενες τρείς αγωνιστικές του 7ου Πρωταθλήματος θα πρέπει οι σύλλογοι να δηλώνουν τις συνθέσεις των ομάδων τους 8 ημέρες πριν την διεξαγωγή της κάθε αγωνιστικής για να μπορεί η διοργανώτρια αρχή να συντάσσει και να δημοσιοποιεί το πρόγραμμα των αγώνων.

2. Ο κάθε σύλλογος δεσμεύεται να συμμετάσχει στο 7ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα με ένα αριθμό ομάδων που δηλώνει εξ αρχής.
Οι επιπλέον συμμετοχές ομάδων από τους συλλόγους πέραν των αρχικών δηλωθέντων είναι σαφώς ευπρόσδεκτες από την στιγμή που πληρούνται ολες οι προϋποθέσεις αλλά είναι εκτός συναγωνισμού πρωταθλήματος (δεν βαθμολογούνται) και αγωνίζονται μετά τις ομάδες του Πρωυαθλήματος. Διεκδικούν όμως μετάλλιο 1ης, 2ης, & 3ης Θέσης.

3. Στην 1η αγωνιστική οι σειρά συμμετοχής θα καθοριστεί με κλήρωση που θα πραγματοποιήσει την παραμονή των αγώνων ο Επιδιαιτητής των αγώνων παρουσία  εκπροσώπου του διοργανωτή συλλόγου. Σε όλες τις αγωνιστικές πρώτα αγωνίζονται οι ομάδες του Πρωταθλήματος και στην συνέχεια ακολουθούν οι υπόλοιπες.
Στις επόμενες αγωνιστικές του Πρωταθλήματος η σειρά θα καθορίζεται από το σκόρ της προηγούμενης αγωνιστικής. Το καλύτερο σκορ στο τέλος.

4. Ο κάθε σύλλογος δύναται από αγωνιστική σε αγωνιστική να τροποποιεί τις συνθέσεις των ομάδων του σύμφωνα με τις ανάγκες του. Αρκεί να χρησιμοποιεί αθλητές και αθλήτριες που ανήκουν στο δυναμικό του.

5. Η συμμετοχή των συλλόγων στο πρωτάθλημα προϋποθέτει αγωνιστική παρουσία και στις 4 αγωνιστικές. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει αποκλεισμός.

6. Στην ίδια αγωνιστική δεν επιτρέπεται ένας αθλητής η αθλήτρια ενός συλλόγου να συμμετάσχει σε δύο ομάδες της ίδιας κατηγορίας.

7. Ανάλογα με τον αριθμό συμμετοχών μια αγωνιστική μπορεί να διεξαχθεί και εντός μίας ημέρας για λόγους οικονομίας.

8. Η βαθμολογία που λαμβάνουν οι ομάδες σε κάθε αγωνιστική είναι συλλογική και αφορά τον σύλλογο τους.

9.Πρωταθλητής σύλλογος σε κάθε κατηγορία ξεχωριστά θα ανακυρηχθεί εκείνος που θα συγκεντρώσει αθροιστικά την μεγαλύτερη βαθμολογία (Αρθρο 6 παρ.1) μετά το πέρας των τεσσάρων αγωνιστικών.

10. Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή ενός συλλόγου στο πρωτάθλημα στην κάθε κατηγορία, πρέπει να λάβει μέρος και στις τέσσερις αγωνιστικές του πρωταθλήματος τουλάχιστον με μία ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση αποκλείεται από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

11. Όλες οι αγωνιστικές του 7ου Πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθούν σε γήπεδα που διαθέτουν και άδεια τέλεσης αγώνων από τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

12. Οι Επιδιαιτητές των αγώνων καθώς και οι χειριστές του συστήματος θα πρέπει να είναι διαπιστευμένοι από την Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΠΑΙΔΙΑΣ

1. Ταχύτητα βάσης στις δυάδες & τετράδες ανδρών 65 km/h. Στις μικτές δυάδες & τετράδες καθώς και στις γυναικείες δυάδες & τετράδες 60 km/h.

2. Αρνητικοί πόντοι πτώσεων - 3

3. ΒONUS ΟΜΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ: Σύμφωνα με το ποσοστό συμμετοχής ανα πλευρά στους θετικούς πόντους που κερδίζει η κάθε ομάδα υπάρχει το bonus ομαδικότητας.
Όταν σε μια ομάδα οι θετικοί πόντοι ανα πλευρά ξεπερνουν το ποσοστό 65% - 35% για κάθε επιπλέον 1% θετικών ποντων ανα πλευρά προς το 50 % -50% η ομάδα θα κερδίζει bonus 1% επί του τελικού σκορ που θα εμφανίζεται με την λήξη του αγώνα στα μόνιτορ αλλά και στο φύλλο αγώνων ξεχωριστά.

Παράδειγμα α) Αν μια ομάδα ελάχιστα δέκατα πριν την λήξη του αγώνα τους είχε συγκεντρώσει 1000 πόντους και το ποσοστό συμμετοχής θετικών πόντων ανα πλευρά ήταν 64% - 36% ανα πλευρά τότε η ομάδα θα πάρει 1% bonus επί του τελικού σκορ ήτοι +10 πόντους. Σύνολο 1010.

Παράδειγμα β) Αν μια ομάδα ελάχιστα δέκατα πριν την ληξη του αγώνα συγκέντρωσε 1000 πόντους και το ποσοστό συμμετοχής θετικών πόντων ανα πλευρά ήταν 50% -50% τότε η ομάδα θα πάρει το ανώτερο bonus ομαδικότητας που είναι +15% επί του τελικού σκόρ ήτοι 150 πόντους επι πλέον στο τελικό τους σκορ. Από το 65% -35% προς το 100% - 0% ανά πλευρά η βαθμολογία παραμένει αναλίωτη.

ΤΟ 7 ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH-RACKET 2018 ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΕΛΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α. ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ. ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ «ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ BEACH-RACKET» ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΗΣ 4ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.