Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ open 1 & 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017

Στα πλαίσια των ανοιχτών διοργανώσεων κατηγορίας Open για το 2017 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αντισφαίρισης Ξυλορακετας (Π.Σ.Α.Ξ.) διοργάνωσε την 1 & 2 Ιουλίου 2017 το δεύτερο κατά σειρά Open στο Pasarella Club.
 
Παρά τον καύσωνα που επικρατούσε έλαβαν μέρος αρκετές ομάδες και στις τρείς κατηγορίες. 17 δυάδες ανδρών, 8 μικτές δυάδες, και 13 τετράδες ανδρών έδωσαν το παρόν σε αυτήν την διοργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από τους αθλητές και τις αθλήτριες της Αθήνας ήρθαν και αθλητές από Καβάλα, από Λάρισα, από Σύρο, από Κυπαρισσία και από Αμαλιάδα για αυτό το Open και πραγματικά τους αξίζουν πολλά μπράβο για την συμμετοχή τους.
 
Στις Μικτές δυάδες οι πρωταθλητές οι ΜΑΛΤΕΖΗΣ & ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ πρώτοι με 565,87 πόντους. Δεύτεροι ΧΑΛΚΙΔΗΣ & ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ με 515,94 πόντους. Στην Τρίτη θέση ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ & ΤΣΟΛΑΡΙΔΟΥ με 465,51 πόντους.
 
Στις Δυάδες ανδρών οι ΜΠΟΤΣΗΣ & ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ πρώτοι με 442,74 πόντους. Δεύτεροι ΜΥΛΩΝΑΣ & ΚΑΡΑΒΙΑΣ με μόλις 4 πόντους λιγότερους 438,75 πόντους. Και την τρίτη θέση κατέλαβαν οι ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ με 371,66 πόντους.
 
Στις τετράδες ανδρών την πρώτη θέση πήραν οι ΜΠΟΤΣΗΣ, ΧΑΛΚΙΔΗΣ, ΚΑΤΣΑΠΑΡΑΣ & ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ με 978,28 πόντους. Δεύτερη θέση για τους ΜΠΕΝΑΡΔΟ,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟ, ΣΥΝΑΔΙΝΟ & ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟ με 800,07 πόντους. Και τρίτοι οι ΙΣΑΓΙΟΓΛΟΥ,ΚΟΥΣΙΣΗΣ, ΓΚΙΝΗΣ & ΣΕΜΕΡΤΖΕΛΗΣ με 778,53 πόντους.
 
Είναι σημαντικό και αξίζει να αναφερθεί πως πολύ καλές επιδόσεις για τις σχετικά νέες τετράδες στο Beach-Racket υπήρξανε από τους ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ, ΤΑΓΙΟ, ΚΑΡΑΒΙΑ & ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ με 778,26 πόντους από τους ΧΟΡΟΖΗ, ΒΟΥΛΤΣΙΟ, ΙΟΡΔΑΝΙΔΗ & ΜΑΛΤΕΖΗ με 702,70 πόντους αλλά και από τους αθλητές της Σύρου ΜΑΡΑΓΚΟ, ΠΡΙΝΤΕΖΗ, ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ & ΔΟΥΡΑΤΣΟ με 655,31 πόντους.
 
Δυστυχώς όμως η λανθασμένη και πέραν των προβλεπομένων προδιαγραφών χρήση του συστήματος Mobics–eyes στα δύο τελευταία παιχνίδια των τετράδων ανδρών κόντεψε να τινάξει στον αέρα όλη την διοργάνωση που μέχρι εκείνη την στιγμή τα πήγαινε πολύ καλά.
 
Συγκεκριμένα κατά την διάρκεια του προτελευταίου αγώνα των ανδρικών τετράδων (ΜΠΟΤΣΗ, ΧΑΛΚΙΔΗ, ΚΑΤΣΑΠΑΡΑ, ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΛΟ) το σύστημα μέτρησης (Mobics–eyes ) από πτώσεις φύλλων-ανθών από παρακείμενα δένδρα στην περιοχή καταγραφής ταχύτητας λόγω του αέρα που σηκώθηκε την συγκεκριμένη ώρα αδυνατούσε κάποιες φορές να καταγράψει πόντους από δυνατά καρφιά των αθλητών. Με αποτέλεσμα η ομάδα να στερηθεί κάποιους επιπλέον πόντους στο συνολικό της σκορ. Στο τελευταίο παιχνίδι (ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ, ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΥΛΩΝΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ) το φαινόμενο αυτό ήταν πολύ εντονότερο με αποτέλεσμα η ομάδα όχι μόνον να στερηθεί αρκετούς πόντους αλλά να εκνευριστούν οι αθλητές της και να βγουν εκτός ρυθμού αγώνα.
 
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης ήταν η ομάδα από την Αμαλιάδα να τερματίσει στην Πέμπτη θέση μια θέση που αν μη τι άλλο την αδικεί.
 
Ύστερα από όλα αυτά που συνέβησαν στους δυο τελευταίους αγώνες της διοργάνωσης ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Ξ. κ. Γιάννης Γεωργιάδης την Τρίτη 4/7 συγκάλεσε συμβούλιο με όλους του παράγοντες του αγώνα. Τον υπεύθυνο αγώνων κ. Γιώργο Στεφανίδη τον Επιδιαιτητή κ. Θεόδωρο Μπέρτσο, και τον Χειριστή του συστήματος.
 
Το συμπέρασμα που βγήκε από τις μαρτυρίες όλων είναι ότι δεν τηρήθηκαν τα παρακάτω άρθρα του γενικού κανονισμού του αθλήματος από πλευράς διοργανωτών.
 
Άρθρο 14 παρ.1 Διακοπή αγώνα λόγω δυσλειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος που οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες.
 
Άρθρο 17 παρ.4. Ο Επιδιαιτητής των αγώνων οφείλει να διακόψει τους αγώνες εφόσον έχει διαπιστωθεί αδυναμία για την ορθή λειτουργία του συστήματος.
 
Άρθρο 13 παρ. 5. Ο Επιδιαιτητής των αγώνων σε συνεννόηση με τον χειριστή του συστήματος παρέχει έξτρα χρόνο πέραν του κανονικού στην όποια ομάδα αποδεδειγμένα στερηθεί πόντους από λανθασμένη χρήση του συστήματος μέτρησης.
 
Την Τετάρτη 5/7 στο έκτακτο Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Ξ. που έγινε ειδικά για τα παραπάνω θέματα ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
 
  1. Εφεξής οι χειριστές του συστήματος Mobics–eyes για να μπορούν να λειτουργούν το σύστημα είτε δοκιμαστικούς αγώνες είτε σε επίσημους θα πρέπει απαραιτήτως να είναι πιστοποιημένοι από την κατασκευάστρια εταιρεία Mobics A.E. και εγκεκριμένοι από την Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. Ουδείς που δεν διαθέτει αυτές τις προϋποθέσεις δύναται να χειρίζεται το σύστημα Mobics–eyes. Το σύστημα από την στιγμή που τηρούνται οι προδιαγραφές χρήσης του που έχει θέσει η κατασκευάστρια εταιρεία έχει αποδείξει κατ΄επανάληψη πως δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.
  2. Oι Επιδιαιτητές των επίσημων Αγώνων για να μπορούν εφεξής να διαιτητεύουν αγώνες Βeach-Racket θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει ένα βασικό κύκλο σεμιναρίων όπου πέραν των κανονισμών θα διδάσκονται και σε πρακτικό επίπεδο τον τρόπο με τον οποίο θα ασκούν τα καθήκοντά τους και θα λαμβάνουν κατόπιν εξετάσεων την σχετική πιστοποίηση από την Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.
  3. Ο Π.Σ.Α.Ξ. αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την ανωμαλία που προκλήθηκε και ζητά συγνώμη από τις δύο τετράδες ανδρών που αδικήθηκαν από την ολιγωρία και την αμέλεια των ανθρώπων της διοργάνωσης που είχε ως αποτέλεσμα την μη τήρηση των κανονισμών. 
 
Στο τέλος της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Π.Σ.Α.Ξ. κ. Γιάννης Γεωργιάδης, και το μέλος του Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Ξ. κ. Γιώργος Στεφανίδης έθεσαν τις παραιτήσεις τους στην διάθεση του Δ.Σ. ως ένδειξη ευθιξίας κάτι που όμως απερρίφθη ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Ξ.
 
Ο Π.Σ.Α.Ξ. νοιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει κατ αρχάς όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στο 2 ο open του 2017 καθώς επίσης ευχαριστεί θερμά τους διαχειριστές του CLUB για την ευγενική παραχώρηση των εγκαταστάσεων τους.
 
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Π.Σ.Α.Ξ.