Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Διευκρινίσεις Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. σχετικά με τους αγώνες του Κεντρικού Ομίλου.

                                                                        Αθήνα   31/7/2016                                                                                                              

Ύστερα από κάποια γεγονότα που δημιούργησαν μια ανωμαλία στην ομαλή διεξαγωγή των αγωνιστικών του κεντρικού ομίλου και μετά την δήλωση αποχώρησης από το πρωτάθλημα  της ανδρικής τετράδας του ΝΑ.Ο.Γ.Α. στις 29/7/2016  η Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. νοιώθει την υποχρέωση να δώσει κάποιες διευκρινίσεις σχετικά με τα γεγονότα που μεσολάβησαν από τις 25/6/2016 μέχρι και τις 29/7/2016.

Στις 25 & 26/6/2016 η προγραμματισθείσα 3η αγωνιστική του Κεντρικού Ομίλου ματαιώθηκε  διότι η τοποθεσία που είχε επιλεγεί για να γίνουν οι αγώνες (Παραλία Αναβύσσου) είχε  ισχυρούς ανέμους που καθιστούσαν αδύνατη την τέλεση των αγώνων. Η ματαιωθείσα  αυτή 3η  αγωνιστική προγραμματίστηκε για τις 9 & 10/7/2016 για το Πόρτο-Ράφτη.

Στις 9 & 10 /7/2016 στο Πόρτο-Ράφτη στην 3η εξ αναβολής αγωνιστική  όμως κάποιες ομάδες δεν αγωνίστηκαν. Αρχικά η  τετράδα ανδρών του ΝΑ.Ο.Γ.Α. (ΜΑΡΑΓΚΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ-ΚΟΥΣΙΣΗΣ-ΙΣΑΓΙΟΓΛΟΥ) λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας  του παιδιού ενός εκ των παικτών (ΝΟΜΙΚΟΥ) που εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο. Επίσης δεν αγωνίστηκαν δύο  μικτές τετράδες του ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ  μια μικτή τετράδα του ΝΑ.Ο.Γ.Α. και μια μικτή δυάδα του Πόρτο-Ράφτη.

Όλες οι ομάδες που δεν αγωνίστηκαν η κάθε μια για διαφορετικό λόγο  στην 3η αυτή αγωνιστική (9&10/7/2016) έλαβαν την διαβεβαίωση από τους εκπροσώπους της  Ά Ε.Σ.Α.Ξ. που ήτανε παρόντες  πως εφόσον αγωνιστούν στην επόμενη  4η αγωνιστική (16 & 17/7/2016 στο  Πόρτο-Ράφτη) θα καταβληθεί προσπάθεια να βρεθεί   τρόπος  θα αναπληρωθεί το κενό της μιας αγωνιστικής ώστε η μεν ανδρική τετράδα να μην αποκλειστεί από την  συνέχεια του πρωταθλήματος  και οι δε μικτές ομάδες να μην χρειαστεί να ταξιδέψουν σε άλλο όμιλο για να αναπληρώσουν την χαμένη αγωνιστική σύμφωνα με τα προβλεπόμενα της προκήρυξης του 6ου Πανελληνίου  Πρωταθλήματος  Beach-Racket 2016

Η διαβεβαίωση αυτή όμως  των εκπροσώπων της  Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ.  να βρεθεί μια λύση για τις ομάδες που δεν  αγωνίστηκαν στην 3η αγωνιστική ( 9 & 10 Ιουλίου) ήρθε σε αντίθεση όμως  με την προκήρυξη-κανονισμό   διεξαγωγής του πρωταθλήματος που ψηφίστηκε από όλους τους συλλόγους  τον Μάρτιο του 2016 και δεν προέβλεπε κάτι σχετικό.

Το σκεπτικό του να βρεθεί μια λύση για τις ομάδες που δεν αγωνίστηκαν   βασίστηκε αρχικά στο γεγονός πως η προγραμματισμένη 3η αγωνιστική του κεντρικού Ομίλου  25&26/6/2016 στην Ανάβυσσου ματαιώθηκε  λόγω καιρού κάτι που ανέτρεψε τον προγραμματισμό των αθλητών με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προσέλθουν ξανά  να αγωνιστούν στις 9 & 10 /7/2016 που αναπρογραμματίστηκε   η 3η αγωνιστική. Επίσης το σκεπτικό αυτής της απόφασης βασίστηκε στο απρόσμενο και δυσάρεστο γεγονός το ότι κινδύνευε  άμεσα η υγεία ενός μικρού παιδιού που τύχαινε ο πατέρας του να αγωνίζεται εκείνη την ημέρα γεγονός που επηρέαζε την ψυχολογία όλων των αθλητών της ομάδας.

Προτάθηκαν διάφορες λύσεις που για να εφαρμοστούν όμως  θα έπρεπε να έχουν την ομόφωνη έγκριση όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στον 6ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα   μιας και δεν προβλεπόταν στην προκήρυξη του πρωταθλήματος κάτι που να έδινε λύση.

Η τελική λύση δόθηκε μια εβδομάδα  μετά τις 17/7/2016 που  ολοκληρώθηκαν οι προγραμματισμένες αγωνιστικές  του κεντρικού ομίλου  και αφού είχαν υπάρξει αρκετές διαβουλεύσεις .

Στις 25/7/2016 Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. στην προσπάθεια της να δοθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα που είχε προκύψει   επικοινωνεί    με όλους τους εκπροσώπους των συλλόγων που συμμετέχουν στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach-Racket και ζητά  την έγκριση τους  ώστε να γίνει μια έξτρα αγωνιστική στον κεντρικό Όμιλο μόνο για εκείνες τις ομάδες δεν αγωνίστηκαν στις 9 & 10 Ιουνίου στην 3η αγωνιστική   και έλαβαν την διαβεβαίωση πως θα δοθεί μια λύση στο πρόβλημα αυτό.  Όλοι οι Σύλλογοι ανταποκρίνονται  θετικά σε αυτό το αίτημα και ομόφωνα δίνουν  την έγκρισή τους. Οι σύλλογοι του ΝΑ.Ο.Γ.Α. και του ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ στις 26/7/2016 ενημερώνονται από την Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.  πως εγκρίθηκε από όλους τους συλλόγους ομόφωνα  να γίνουν επαναληπτικοί αγώνες αποκλειστικά για τις ομάδες τους στις 7/8/2016 και ώρα 12:00 μμ στο PASARELLAS CLUB προκειμένου να συμπληρώσουν τις τέσσερις αγωνιστικές κάτι που θα τους δώσει το δικαίωμα να αγωνιστούν στους τελικούς του πρωταθλήματος. Και στις 28/7/2016 όλοι οι σύλλογοι λαμβάνουν και το επίσημο email της Ένωσης για την συγκεκριμένη ομόφωνη  απόφαση όπου καλούνται οι ομάδες α) του ΝΑ.Ο.Γ.Α. (μια ανδρική τετράδα που ανακτά την ομαδική της βαθμολογία , και μια μικτή τετράδα) και β) του ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ (δυο μικτές τετράδες και μια μικτή δυάδα)  που δεν αγωνίστηκαν στην 3η  αγωνιστική 9 & 10 Ιουλίου στο Πόρτο-Ράφτη και υπολείπονται μιας αγωνιστικής,  να αγωνιστούν  την Κυριακή 7/8/2016 και ώρα 12:00 μμ στο PASARELLAS CLUB στα πλαίσια του 6ου Πρωταθλήματος προκειμένου να  συμπληρώσουν τέσσερις αγωνιστικές για να αποκτήσουν το δικαίωμα της συμμετοχής τους  στους τελικούς του Πανελληνίου Πρωταθλήματος  που θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο  στην Κυπαρισσία.

Αυτά  συνέβησαν στον κεντρικό Όμιλο και αντιμετωπίστηκαν με την πρωτοβουλία της διοργανώτριας αρχής αλλά  και με  την συναίνεση όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στο 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach-Racket 2016. 

 

  

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.