Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH-RACKET 2016

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH-RACKET 2016
 
1. Οι σύλλογοι που ανήκουν στην Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Έκτο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα πρέπει μέχρι τις 7 Μαίου 2016 να έχουν δηλώσει τις ομάδες όλων των κατηγοριών (πλην των αμιγώς γυναικείων ομάδων)
2. Ολοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να περάσουν ιατρικές εξετάσεις όπως προβλέπεται από τον κανονισμό και να προσκομίσουν την σχετική ιατρική βεβαίωση στον Επιδιαιτητή των αγώνων στην πρώτη αγωνιστική που θα λάβουν μέρος για να καταχωρηθεί στο Δ.Α.Ι. τους.
3. Όλοι οι νέοι αθλητές και οι αθλήτριες του Beach-Racket θα πρέπει να μεριμνήσουν έγκαιρα για την έκδοση του Δελτίου Αθλητικής ιδιότητας (Δ.Α.Ι.)
4. Χωρίς Δ.Α.Ι. και Ιατρική βεβαίωση κανένας αθλητής ή αθλήτρια δεν δικαιούται συμμετοχής  στους αγώνες.
5. Όσες ομάδες θελήσουν έκ των υστέρων και χωρίς να έχουν δηλωθεί εξ΄αρχής από τους συλλόγους μπορούν να αγωνιστούν εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει. Οι ομάδες αυτές θα αγωνιστούν εκτός συναγωνισμού και μετά από τις ομάδες κατάταξης.
6. Αθλητές -Αθλήτριες που συμμετέχουν στις ομάδες κατάταξης δεν δύνανται σε συμμετέχουν σε ομάδες που δεν είναι στην κατάταξη.
7. Αν κάποιοι αθλητές και αθλητριες που έχουν φτιάξει ομάδες δεν καταφέρουν να ενταχθούν σε κάποιο σύλλογο μέχρι την πρώτη εβδομάδα του Μαϊου και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Γραμματεία της Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ. προς εξεύρεση λύσης.
8. Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες ανά αθλητή 15 € 
9. Αθλητική εμφάνιση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα του κανονισμού.
 
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2016 
 
10. Όλη η επικράτεια χωρίζεται σε τρείς ομίλους όπου στον κάθε όμιλο εντάσσονται συγκεκριμένοι σύλλογοι.
 
Α΄ΟΜΙΛΟΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ) ΑΤΤΙΚΉΣ & ΝΗΣΩΝ
Βούλα, Πόρτο-ράφτη, Γαλάζια Ακτή, Pasarella Club, Π.Σ.Α.Ξ. ,Ε.Ν.Ο.Α., Αίγινα,Σύρος, Ρόδος
 
Β΄ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
Κυπαρισσία, Κρέστενα, Κουρούτα, Κιάτο, Τρίπολη
 
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (ΒΟΡΕΙΟΣ) ΘΕΣΑΛΙΑ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΗΠΕΙΡΟΣ
Λάρισα, Καβάλα
 
Α΄ ΦΑΣΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
 
11. Στον κάθε όμιλο διοργανώνονται τέσσερις αγωνιστικές στις οποίες πρέπει υποχρεωτικά να πάρουν μέρος όλες οι ομάδες των συλλόγων που τον απαρτίζουν και εχουν δηλωθεί να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα στις κατηγορίες δυάδες ανδρών & τετράδες ανδρών.
12. Πέντε (5) είναι ο ελάχιστος αριθμός ομάδων για τις τετράδες ανδρών και τις δυάδες ανδρών για να συμπληρωθεί κατηγορία σε κάθε αγωνιστική ανά όμιλο.
13. Για τις μικτές δυάδες και τις μικτές τετράδες ο ελάχιστος αριθμός ομάδων για να συμπληρωθεί κατηγορία είναι πέντε (5) συνολικά και από τους τρείς ομίλους.
14. Οι μικτές δυάδες και οι μικτές τετράδες ανεξάρτητα από τον σύλλογο που εκπροσωπούν μπορούν να συμετάσχουν σε όποιο όμιλο επιθυμούν ανά αγωνιστική αρκεί η κάθε ομάδα να πάρει μέρος σε τέσσερις αγωνιστικές συνολικά .
15. Για την κατηγορία των γυναικείων δυάδων & γυναικείων τετράδων ο ελάχιστος αριθμός για να συμπληρωθεί κατηγορία είναι πέντε (5) συνολικά και οι ομάδες αυτών των κατηγοριών αγωνίζονται στο Πρωτάθλημα ατομικά χωρίς να εκπροσωπούν κάποιο σύλλογο. 
16. Οι γυναικείες δυάδες & οι γυναικείες τετράδες δηλώνουν την συμμετοχής τους απευθείας στην Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. μέχρι τις 7 Μαϊου 2016 και αγωνίζονται σε όποια αγωνιστική επιθυμούν αρκεί η κάθε ομάδα να πάρει μέρος σε τέσσερις αγωνιστικές. 
17. Την σειρά συμμετοχής στην πρώτη αγωνιστική την καθορίζει η ατομική βαθμολογία της περιόδου 2015. Στην συνέχεια η θέση κατάταξης του προηγούμενου αγώνα.
18. Για να μπορέσουν να περάσουν στα ημιτελικά (Β΄ΦΆΣΗ) του Πρωταθλήματος οι ομάδες όλων των κατηγοριών θα πρέπει να λάβουν μέρος σε τέσσερις αγωνιστικές. Αν χάσουν έστω και μία αγωνιστική αποκλείονται από το πρωτάθλημα και μπορούν να αγωνιστούν μόνο στις ομάδες εκτός κατάταξης.
19. Στο τέλος της τέταρτης αγωνιστικής του κάθε ομίλου γίνεται η απονομή μεταλλίων για την πρώτη, δεύτερη και τρίτη θέση ομάδων των κατηγοριών δυάδες ανδρών και τετράδες ανδρών κάθως και η ανακήρυξη πρωταθλητή περιφέρειας για τις δύο ανδρικές κατηγορίες.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑ ΟΜΙΛΟ
 
Α΄ΟΜΙΛΟΣ (ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ) ΑΤΤΙΚΉΣ & ΝΗΣΩΝ
1η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΒΟΥΛΑΣ - 14&15/5
2η αγων.: Διοργ. Σύλλογος Α.Ο.ΡΑ.Π.Ρ - 4&5/6 
3η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΑΙΓΙΝΑΣ - 25&26/6 
4η αγων.: Διοργ. Σύλλογος Π.Σ.Α.Ξ. - 16&17/7
 
Β΄ΟΜΙΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
1η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - 21&22/5
2η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ - 11&12/6
3η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΟΡΚΑ - 2&3/7
4η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - 30&31/7
 
Γ΄ ΟΜΙΛΟΣ (ΒΟΡΕΙΟΣ) ΘΕΣΑΛΙΑ -ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ -ΗΠΕΙΡΟΣ 
1η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΚΑΒΑΛΑΣ - 18&19/6
2η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΛΑΡΙΣΑΣ - 2&3/7
3η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΛΑΡΙΣΑΣ - 23&24/7
4η αγων.: Διοργ. Σύλλογος ΛΑΡΙΣΑΣ - 6&7/8  
 
20. Η ΑΚΡΙΒΗΣ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉΣ ΘΑ ΑΝΑΦΈΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΔΊΔΕΙ Η Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. ΠΡΙΝ ΑΠΌ ΚΆΘΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ.
 
Β΄ ΦΑΣΗ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ-ΤΕΛΙΚΑ)
 
21. Για την δεύτερη φάση (ημιτελικά) από την κατηγορία των τετράδων ανδρών θα προκριθούν 12 ομάδες. Η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο και για τις υπόλοιπες 9 θέσεις βάσει ποσόστωσης που θα προκύψει από τον αριθμό συμμετοχών των ομάδων ανά όμιλο.
Παράδειγμα: Α΄Ομιλος 10 ομάδες, Β΄Ομιλος 8 ομάδες, Γ΄όμιλος 6 ομάδες =24 ομάδες σύνολο.Ποσόστωση: Α΄όμιλος 10/24=41,6%, Β΄όμιλος 8/24=33,3% Γ΄όμιλος 6/24=25% Α΄ομιλοs 9x41,6%= 3,74 ομάδες περνάνε στην Β ΄Φάση, Β΄όμιλοs 9x33,3%=2,99 ομάδες για την Β΄΄φαση και Γ΄όμιλοs 9x25%=2,25.
Συνεπώς στην Β΄φάση (ημιτελικά) περνάνε 4 ομάδες από τον Α΄όμιλο ,3 ομάδες από τον Β΄όμιλο και 2 ομάδες από τον Γ΄όμιλο. 
22. Για την Β΄φάση της κατηγορίας των ανδρικών δυάδων θα περάσουν 20 ομάδες κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η πρώτη δυάδα κάθε ομίλου απευθείας και υπόλοιπες 17 ομάδες βάσει ποσόστωσης (παρομίως με τις τετράδες)
23. Από τις 12 τετράδες ανδρών που θα αγωνιστούν στην ημιτελική φάση και τις 20 δυάδες ανδρών οι τρείς καλύτερες βαθμολογίες της κάθε κατηγορίας θα περάσουν θα περάσουν στα τελικά. Όπου και θα αγωνιστούν (τελικά)για το ποια από τις τρείς θα στεφθεί πρωταθλήτρια για το 2016.
24. Το συνολικό άθροισμα της βαθμολογίας των τεσσάρων αγώνων των περιφερειακών διοργανώσεων θα καθορίζει και την σειρά που θα αγωνιστούν στην Β΄φάση. Αν υπάρξει ισοβαθμία το συνολικό σκόρ όλων αγώνων.
25. Η σειρά των τελικών θα γίνει βάσει του σκορ των ημιτελικών με την ομάδα που επέτυχε το υψηλότερο σκορ να αγωνίζεται τελευταία στα τελικά.
26. Από τις μικτές δυάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα οι πέντε καλύτερες περνούν στην Β φάση (ημιτελικά) με τις τρείς καλύτερες να πηγαίνουν στα τελικά. 
27. Από τις μικτές τετράδες οι τρείς καλύτερες από την Α΄φάση θα περάσουν απευθείας στα τελικά.
28. Από τις δυάδες γυναικών οι τρείς καλύτερες βαθμολογίες της Α΄φάσης περνάνε στα τελικά. 
29. Από τις τετράδες γυναικών 29. Από τις τετράδες γυναικών οι τρείς καλύτερες βαθμολογίες της Α΄φάσης περνάνε στα τελικά.
 
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ. ΕΊΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ
 
Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΩΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΉ
 
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 6ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BEACH-RACKET 2016 ΤΕΛΟΎΝΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΗΣ Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ.
 
ΤΟ 6ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ BEACH-RACKET 2016 ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΊΤΕ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.
 
Το Δ.Σ. της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. εύχεται σε όλους του Συλλόγους καλή ΑΝΑΣΤΑΣΗ χαρούμενο ΠΑΣΧΑ. και το 6ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα να είναι επιτυχημένο, συναρπαστικό και όλοι οι συμμετέχοντες να ευχαριστηθούν την συμμετοχή τους στα πλαίσια του ΕΥ ΑΓΩΝΙΖΕΣΘΑΙ.