Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Έκτο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach-Racket 2016

1. Οι σύλλογοι που ανήκουν στην Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. και επιθυμούν να λάβουν μέρος στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2016 θα πρέπει μέχρι τις 20 Απριλίου 2016 να έχουν καταθέσει την λίστα με τους αθλήτές και τις αθλήτριες που θα τους εκπροσωπήσουν για το 2016 σε πρωτάθλημα και κύπελλο για να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης αθλητικών δελτίων (Δ.Α.Ι.) από την ομοσπονδία μας (Ε.Φ.Ο.Α.)
2. Οι σύλλογοι επίσης μέχρι τις 20 Απριλίου 2016 επίσης θα πρέπει να δηλώσουν και τις ημερομηνίες ανάληψης διοργάνωσης έτσι ώστε να γίνει ο κατάλληλος συντονισμός από την Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. για να μην συμπίπτουν ημερομηνίες αγωνιστικών μεταξύ των ομίλων αν αυτό είναι δυνατόν.
3. Ολοι οι αθλητές και οι αθλήτριες θα πρέπει να περάσουν ιατρικές εξετάσεις όπως προβλέπεται από τον γενικό κανονισμό.
4. Από την στιγμή της κατάθεσης της λίστας στην διοργανώτρια αρχή (Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.) καμία μετακίνηση αθλητού από ένα σύλλογο σε άλλον δεν επιτρέπεται μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
5. Μετά την λήξη της αγωνιστικής περιόδου 2016 θα ακολουθήσει εγκύκλιος για τον τρόπο των μεταγραφών τον αθλητών από ένα σύλλογο σε άλλον.
6. Η Προκήρυξη του 6ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2016 θα δημοσιευτεί το αργότερο μέχρι τις 25 Απριλίου 2016 όπου όλοι οι σύλλογοι θα πρέπει να δηλώσουν τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα. Στην προκήρυξη θα αναφερονται και οι χρονικές προθεσμίες που θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά.
7. Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα και στην κατηγορία κατάταξης έχουν μόνον οι δηλωθείσες από τους συλλόγους ομάδες και σύμφωνα με τα οριζόμενα της προκήρυξης του 6ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-racket 2016
8. Όσες ομάδες εμφανιστούν έκ των υστέρων χωρίς να έχουν δηλωθεί εξ΄αρχής από τους συλλόγους μπορούν να αγωνιστούν στα περιφερειακά πρωταθλήματα εφόσον ο χρόνος το επιτρέπει. Οι ομάδες αυτές θα αγωνιστούν εκτός συναγωνισμού και μετά από τις ομάδες κατάταξης.
9. Αθλητές -Αθλήτριες που συμμετέχουν στις ομάδες κατάταξης δεν δύνανται σε συμμετέχουν σε ομάδες που δεν είναι στην κατάταξη.

Α΄ ΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΑ

A' ΟΜΙΛΟΣ (Κεντρικός)& ημ/νία Β' ΟΜΙΛΟΣ (Νότιος) ημ/νία Γ' ΟΜΙΛΟΣ (Βόρειος)& ημ/νία
1η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:   1η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:   1η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:  
2η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:   2η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:   2η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:  
3η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:   3η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:   3η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:  
4η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:   4η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:   4η αγωνιστική Διοργανωτής Σύλλογος:  

10. Την τεχνική υποστήρηξη των αγώνων του Κεντρικού ομίλου θα την καλύψει το σύστημα της Α' Ε.Σ.Α.Ξ. Την τεχνική υποστήρηξη του Νότιου Ομίλου το σύστημα του συλλόγου των Κρεστένων. Και την τεχνική υποστήρηξη του Βορείου ομίλου του σύστημα΄του συλλόγου της Λάρισας.

11. Την σειρά συμμετοχής στην πρώτη αγωνιστική την καθορίζει η ατομική βαθμολογία της περιόδου 2015. Στην συνέχεια η θέση κατάταξης του προηγούμενου αγώνα.

12. Για να μπορέσουν να περάσουν στα ημιτελικά (Β΄ΦΆΣΗ) του Πανελληνίου Πρωταθλήματος οι ομάδες του κάθε ομίλου θα πρέπει να συμμετέχουν και στις τέσσερις αγωνιστικές των περεφερεικών πρωταθλημάτων του ομίλου τους. Αν χάσουν έστω και μία αποκλείονται από την διεκδίκηση του πρωταθλήματος και κατατάσσονται στις ομάδες εκτός κατάταξης .

13. Πέντε (5) είναι ο ελάχιστος αριθμός ομάδων για τις Τετράδες ανδρών και τις δυάδες ανδρών για να συμπληρωθεί κατηγορία σε κάθε αγωνιστική της Α φάσης ανά όμιλο.

14. Για τις μικτές δυάδες και τις μικτές τετράδες ο ελάχιστος αριθμός ομάδων για να λειτουργήσει ο θεσμός του πρωταθλήματος στις κατηγορίες αυτές είναι πέντε (5) συνολικά και για τους τρείς ομίλους.

15.Στο τέλος της τέταρτης αγωνιστικής του κάθε ομίλου γίνεται η απονομή μεταλλίων των τριών ομάδων των κατηγοριών και η ανακύρηξη του πρωταθλητή περιφέρειας.

 

Β΄ ΦΑΣΗ (ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ-ΤΕΛΙΚΑ)

16. Για την δεύτερη φάση (ημιτελικά) από την κατηγορία των τετράδων ανδρών θα προκριθούν 12 ομάδες. Η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο και για τις υπόλοιπες 9 θέσεις βάσει ποσόστωσης που θα προκύψει από τον αριθμό συμμετοχών των ομάδων ανά όμιλο. Παράδειγμα:Α΄Ομιλος 10 ομάδες, Β΄Ομιλος 8 ομάδες, Γ΄όμιλος 6 ομάδες =24 ομάδες σύνολο.Ποσόστωση: Α΄όμιλος 10/24=41,6%, Β΄όμιλος 8/24=33,3% Γ΄όμιλος 6/24=25% Α΄ομιλοs 9x41,6%= 3,74 ομάδες περνάνε στην Β ΄Φάση, Β΄όμιλοs 9x33,3%=2,99 ομάδες για την Β΄΄φαση και Γ΄όμιλοs 9x25%=2,25. Συνεπώς στην Β΄φάση (ημιτελικά) περνάνε 4 ομάδες από τον Α΄όμιλο ,3 ομάδες από τον Β΄όμιλο και 2 ομάδες από τον Γ΄όμιλο.

17.Για την Β΄φάση της κατηγορίας των ανδρικών δυάδων θα περάσουν 20 ομάδες κατά τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Η πρώτη δυάδα κάθε ομίλου απευθείας και υπόλοιπες 17 ομάδες βάσει ποσόστωσης ( παρομίως με τετράδες)

18. Από τις 12 τετράδες ανδρών που θα αγωνιστούν στην ημιτελική φάση και τις 20 δυάδες ανδρών οι τρείς καλύτερες βαθμολογίες της κάθε κατηγορίας θα περάσουν θα περάσουν στα τελικά. Όπου και θα αγωνιστούν (τελικά)για το ποια από τις τρείς θα στεφθεί πρωταθλήτρια για το 2016.

19.Η σειρά των τελικών θα γίνει βάσει του σκορ των ομάδων. Η καλύτερη τελευταία η δεύτερη καλύτερη προτελευταία και η Τρίτη καλύτερη πρώτη στην σειρά των τελικών.

20. Από όλες συνολικά τις μικτές δυάδες που θα πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα οι πέντε καλύτερες θα περάσουν στην Β φάση (ημιτελικά) με τις τρείς καλύτερες να πηγαίνουν στα τελικά

21. Από όλες τις μικτές τετράδες οι τρείς καλύτερες θα περάσουν απευθείας στα τελικά.

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΕΛΕΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ

22. Σε όλους τους αγώνες του Περιφερειακού Πρωταθλήματος θα υπάρχει υποχρεωτικά Επιδιαιτητής από την Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. οριζόμενος από την Ένωση.

23. Επιδιαιτητής -Κριτής πτώσεων θα ορίζεται με ευθύνη του διοργανωτή συλλόγου.

24. Γιατρός αγώνων θα ορίζεται με ευθύνη του διοργανωτή συλλόγου.

25. Κατά την διάρκεια των αγώνων θα πρέπει να είναι αναρτημένο σε εμφανές σήμειο το μπάνερ του 6ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2016 .Το κόστος των τριών μπάνερ θα επιμεριστεί στους διοργανωτές συλλόγους.

26. Θα πρέπει ο κάθε όμιλος να τυπώσει αφίσες με τις διοργανώσεις της Περιφερείας του για την καλύτερη δυνατή προβολή των αγώνων.

27. Την τελική διοργάνωση του πρωταθλήματος του 2016 που θα διεξαχθεί τον μήνα Σεπτέμβριο, θα την αναλάβει ο σύλλογος εκείνος που θα διαθέτει τις πληρέστερες εγκαταστάσεις όπου εκεί θα εκτιμηθούν :Αγωνιστικός χώρος, εξέδρες, επαρκής σκίαση, εμπειρία. Θα πρέπει επίσης να ληφθεί μέριμνα από τον διοργανωτή σύλλογο για τηλεοπτική προβολή, φωτογράφο, οικονομικές τιμές σε ξενοδοχεία -εστιατόρια και γενικότερα την φιλοξενία και τις λοιπές παροχές προς αθλητές και παράγοντες .

28.Οι σύλλογοι που επιθυμουν να αναλάβουν την διοργάνωση των τελικων θα πρέπει να καταθέσουν τον σχετικό φάκελλο υποψηφιότητας στην Ένωση μέχρι τις 5 Μαϊου 2016.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

29. Για να ανταπεξέλθουν στα έξοδα των αγώνων οι σύλλογοι το δικαίωμα συμμετοχής ανά αθλητή παραμένει στα 15 € .

30. Ο διοργανωτής σύλλογος υποχρεούται να καλύψει την ωριαία αποζημίωση (7€) του Επιδιαιτητή των αγώνων.

31. Οι διοργανωτές Σύλλογοι της Περιφέρειας θα πρέπει να καλύπτουν τα οδοιπορικά, την σίτιση και την διαμονή του Επιδιαιτητή που θα προσέρχεται από την Αθήνα.

32. Ο Διοργανωτής σύλλογος υποχρεούται να καλύψει τα έξοδα του χειριστή του συστήματος (7€) ωριαία αποζημίωση. (Αφορά τον κεντρικό όμιλο)

33. Για τους συλλόγους του Νότιου και του Βόρειου ομίλου η αμοιβή για την χρήση του συστημάτος εναπόκειται στην συμφωνία που θα επιτευχθεί μεταξύ διοργανωτή συλλόγου και κατόχου του συστήματος

34. Ο Διοργανωτής σύλλογος υποχρεούται να παρέχει νερά σε όλους τους αθλητές κατά την διάρκεια των αγώνων.

35. Ο Διοργανωτής Σύλλογος υποχρεούται να καλύπτει τα έξοδα παρουσίας γιατρού στους αγώνες

36. Το κόστος των μπάνερ και όποιων άλλων διαφημιστικών υλικών θα επιμεριστεί στους διοργανωτές συλλόγους.

 

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

37. Για να μειωθούν τα έξοδα (Οδοιπορικά, ξενοδοχεία ,σίτιση κλπ) των διοργανωτών συλλόγων της Περιφέρειας επειδή στερούνται Επιδιαιτητών, ο Επιδιαιτητής που θα προσέρχεται από την Αθήνα στους Περιφερειακούς αγώνες για το 2016 θα είναι επιφορτισμένος με την εκπαίδευση των υποψηφίων Επιδιαιτητών που θα διαθέτει ο κάθε τοπικός σύλλογος έτσι ώστε για το 2017 να μην χρειαστεί οι σύλλογοι της Περιφέρειας να επωμιστούν με τα έξοδα της παρουσίας ένος Επιδιαιτητού από την Αθήνα. Βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία οι υποψήφιοι Επιδιαιτητές της Περιφέρειας να μην είναι αθλητές του Beach-Racket η μέλη συλλόγων. Ο Κεντρικός Όμιλος ήδη από το επόμενο δοκιμαστικό ( 10-4-20016) ξεκινά την εκπαίδευση νέων Επιδιαιτητών και χειριστών.Καλό θα είναι και οι Σύλλογοι της Περιφέρειας να βρούν υποψηφίους Επιδιαιτητές για να γλυτώσουν από το 2017 σημαντικές δαπάνες αγώνων.

 

Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΦΕΤΕΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. ΎΣΤΕΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΉΣ Γ.Σ. ΤΗΣ Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. ΤΗΣ 6ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΕ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΕΤΙΝΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ 6ου ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Beach-Racket ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ.