Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ OPEN ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 24 & 25 Οκτωβρίου

ΑΘΗΝΑ  26/10/2015

Ο Όμιλος Θαλάσσιων - Παράκτιων Αθλημάτων και Ξυλορακέτας «ΤΡΙΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» (Ο.Θ.Π.Α.Ξ.) στις 24 & 25 Οκτωβρίου 2015 διοργάνωσε αγώνες Beach-Racket κατηγορίας Open με απόλυτη επιτυχία Οι αγώνες τελέστηκαν στις νέες αθλητικές του εγκαταστάσεις στην παραλία του Προλιμένα Καλαμάτας.

Οι 18 δυάδες ανδρών το Σάββατο 24/10, οι 8 τετράδες ανδρών και οι 8 μικτές δυάδες την Κυριακή 25/10 προσέφεραν πλούσιο θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας.

Ο πρόεδρος κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΚΟΥΜΕΑΣ και το Δ.Σ. του ΤΡΊΤΩΝΑ εργάστηκαν σκληρά για αυτήν την διοργάνωση και στο τέλος ανταμείφτηκαν με τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια που πήραν από όλους σε αυτήν την πρώτη τους επίσημη αθλητική δραστηριότητα.

Στο αγωνιστικό σκέλος και στις ανδρικές δυάδες επικράτησαν σχετικά εύκολα οι ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ από την Κυπαρισσία με 353,47 πόντους. Στην δεύτερη θέση από το Pasarella Club οι ΓΚΙΝΗΣ-ΧΑΛΚΙΔΗΣ με 338,95 πόντους και τρίτοι τερμάτισαν οι ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ-ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ από το Πόρτο-Ράφτη me 301,46 πόντους.

Στις τετράδες ανδρών οι ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΤΕΝΑΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ χωρίς να πιεστούν ιδιαίτερα πρώτοι με 746,76 πόντους. Δεύτεροι οι ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ-ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΗΤΡΑΚΟΣ από το Πόρτο-Ράφτη με 607,29. Και τρίτοι ύστερα από ένα όμορφο παιχνίδι από την Καλαμάτα οι ΠΑΤΣΙΛΙΒΑΣ-ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΚΑΛΙΚΑΣ-ΔΡΟΓΙΤΗΣ με 545,42 πόντους.

Στις μικτές δυάδες η ΡΟΥΔΑΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ με τον ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΛΚΙΔΗ έκλεισαν την διοργάνωση με ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που τους χάρισε την πρώτη θέση με 416,41 πόντους. Ένα μικτό από την Καλαμάτα που διαγωνιζότανε για πρώτη φορά κέρδισε το θερμό χειροκρότημα όλων των θεατών και την δεύτερη θέση με 373,44 πόντους η ΕΛΙΖΑ ΣΑΡΑΝΤΕΑ και ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑΣ. Στην Τρίτη θέση από το Pasarella Club η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ και ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΛΤΕΖΗΣ με 352,63 πόντους.

Στα διαλλείματα που υπήρξανε ανάμεσα στα παιχνίδια δόθηκε η ευκαιρία σε δύο παίδες από την Κυπαρισσία στον 14χρονο ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΡΒΑΝΙΤΗ και στον 13χρονο ΑΝΤΩΝΗ ΚΤΕΝΑ να δείξουν τις ικανότητές τους στο Beach-Racket παίζοντας με ΘΑΝΑΣΗ ΜΠΕΝΑΡΔΟ και ΚΩΣΤΑ ΚΤΕΝΑ αντίστοιχα.

Το βράδυ του Σαββάτου στο δείπνο που παρέθεσε ο διοργανωτής σύλλογος ΤΡΙΤΩΝΑΣ προς τιμήν αθλητών και συνοδών ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ ευχαρίστησε θερμά όλους του επισκέπτες της πόλης που ήρθαν με αφορμή τους αγώνες Beach-Racket υποσχέθηκε πως ο Δήμος της Καλαμάτας θα είναι στο πλευρό του συλλόγου και θα συμπαρασταθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει στην ανάπτυξη της Αντισφαίρισης Ξυλορακέτα(Beach-Racket). O Αντιπρόεδρος του ΤΡΙΤΩΝΑΣ κ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΛΛΑΔΙΝΟΣ προσέφερε τιμής ένεκεν αναμνηστική πλακέτα στον Δήμαρχο Καλαμάτας. Στο δείπνο που παρέθεσε ο ΤΡΙΤΩΝΑΣ εκτός από το Προεδρείο της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. (ΚΟΣΜΑΣ,ΜΗΤΡΑΚΟΣ,ΒΑΡΔΑΚΗΣ,ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ) τίμησαν με την παρουσία τους οι κκ Γ.ΜΠΑΣΑΚΙΔΗΣ Πρόεδρος του αθλητικού φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Σ. ΤΣΟΥΛΟΣ Πρόεδρος Λιμενικής Αστυνομίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, Π.ΝΤΙΤΑ Πρόεδρος Τουριστικής Ανάπτυξης, Δ.ΚΑΚΑΛΙΚΑΣ Πρόεδρος Ναυτικού Ομίλου Καλαμάτας και ο Χ.ΒΓΕΝΗΣ Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Καλαμάτας. 

Την Κυριακή το απόγευμα στην τελετή λήξης ο Πρόεδρος της Α΄.Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ συνεχάρη τον Πρόεδρο του ΤΡΙΤΩΝΑ για άψογη διοργάνωση καθώς και όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που έλαβαν μέρος στους αγώνες. Δεν παρέλειψε επίσης να συγχαρεί, τον Αντιπρόεδρο του συλλόγου των Κρεστένων κ. ΝΙΚΟ ΨΕΥΔΟ για την άριστη τεχνική υποστήριξη που παρείχε στους αγώνες με το μηχάνημα του συλλόγου του, το μέλος του Δ.Σ. της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. και Πρόεδρο της Π.Ε. κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ για την μουσική και ηχητική κάλυψη των αγώνων καθώς και τον Γενικό Γραμματέα της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΔΑΚΗ για τα καθήκοντά του ως Επιδιαιτητής των αγώνων.

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου του Δήμου Καλαμάτας κ. ΧΑΡΗΣ ΒΓΕΝΗΣ απεύθυνε και αυτός με την σειρά χαιρετισμό συγχαίροντας τους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση.

Στο τέλος ο Πρόεδρος του ΤΡΙΤΩΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΙΑΚΟΥΜΕΑΣ εμφανώς συγκινημένος και ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές αυτής της όμορφης γιορτής της Ξυλορακέτας την Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ. καθώς και όλους τους χορηγούς των αγώνων, έναν προς έναν:

KALAMATA PAPADIMITRIOU, Κ.ΒΕΛΛΗΣ Α.Ε. DIMO ELLAS, ΣΑΜΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, CORNER CAFE, ΕΛΑΤΟΣ, ΧΑΡΜΑ, ΠΑΤΙΣΤΑ, ΟΠΤΙΚΑ ΓΡΑΜΜΗ, ΚΑΥΚΑΣ, ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΛΥΜΠΕΡΗΣ, ΙΑΤΡΙΚΑ ΕΙΔΗ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΡΔΑΜΟΣ, ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ ΖΟΥΓΚΛΑ, ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΝΑΣΟΣ, ΕΠΙΓΡΑΦΕΣ ΑΝΤΙΤΥΡΟΝ, ΡΑΚΕΤΕΣ ΜΕΜ, ΜΠΑΡΜΡΙΖ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΑΝΤΖΗΣ, ENERGY GLUB, ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΝ ΑΚΤΗ ΝΟΚ, TRETORN.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με την εποπτεία της Α΄ ΕΣΑΞ και την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.