Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ

Η αυλαία του 5ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2015 έπεσε στις 5 & 6 Σεπτεμβρίου την πιο ζεστή ημέρα του 2015 σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία στο 33ο χιλ της λεωφ. Σουνίου στην τοποθεσία MOJITO BAY.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας (Π.Σ.Α.Ξ.) διοργάνωσε την πέμπτη και τελευταία αγωνιστική του 5ου Πρωταθλήματος στην Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Αττικής όπου έγινε και η ανάδειξη των Πρωταθλητών του 2015 για όλες τις κατηγορίες .

Άξιοι πρωταθλητές για τρίτη συνεχή χρονιά στις Μικτές Δυάδες η ΦΑΙΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ από τον Σύλλογο του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ με τρεις πρώτες θέσεις, μια δεύτερη και μια τρίτη στις 5 αγωνιστικές με 2.320,86 πόντους και με 52 βαθμούς συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος από το PASARELLAS RACKET CLUB η ΡΟΥΔΑΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ με σύνολο πόντων 2.224,55 και 45 βαθμούς συνολικά με δυο πρώτες θέσεις, δύο δεύτερες και μια πέμπτη. Την τρίτη θέση του Πρωταθλήματος κατέλαβαν η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ και ο ΜΑΡΙΟΣ ΜΑΛΤΕΖΗΣ από τον σύλλογο του ΚΙΑΤΟΥ με 1868.57 πόντους συνολικά και 16 βαθμούς πρωταθλήματος.. Ωστόσο υπήρξανε και άλλες ομάδες στην κατηγορία των μικτών στο φετινό πρωτάθλημα που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους όπως η ΚΛΙΤΣΙΟΥ με τον ΠΛΑΚΙΩΤΗ από το ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ η ΤΣΟΛΑΡΙΔΟΥ με τον ΜΟΡΟΧΛΙΑΔΗ από το PASARELLAS CLUB η ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ με τον ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ από το ΚΙΑΤΟ καθώς και η ΖΑΓΚΛΑΚΟΥΤΗ με τον ΚΟΥΚΙΟ από τον ΝΑ.Ο.Γ.Α. Είδαμε επίσης φέτος και νέα μικτά με την ΜΠΕΛΑΒΓEΝΗ και τον ΤΑΓΙΟ από την ΚΟΥΡΟΥΤΑ και την ΠΑΠΑΖΗ με τον 15χρονο ΜΙΧΑΛΗ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗ από ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ που άφησαν άριστες εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους.

Στην δύσκολη και απαιτητική κατηγορία των Ανδρικών Δυάδων τον τίτλο των Πρωταθλητών κατέκτησαν για πρώτη φορά πανάξια οι νέοι ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ και ο ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ από τον Σύλλογο της ΑΙΓΙΝΑΣ με 4 πρώτες θέσεις και μία τρίτη στις πέντε αγωνιστικές με 2074,59 πόντους και 55 βαθμούς συνολικά. Στην δεύτερη θέση του Πρωταθλήματος από τον Ν.Α.Ο.Γ.Α οι έμπειροι ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ και ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΕΛΗΣ με 1541.95 πόντους και 32 βαθμούς και στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος για το 2015 από τον Σύλλογο της ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΠΕΡΝΑΡΔΟΣ και ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ με 1809,87 πόντους συνολικά και 25 βαθμούς έδειξαν πως έχουν την δυναμική για το καλύτερο. Εντυπωσιακές εμφανίσεις είχαμε στο φετινό πρωτάθλημα στις ανδρικές δυάδες και από τους ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ -ΜΥΛΩΝΑ από τα ΚΡΕΣΤΕΝΑ, ΠΑΠΠΑ - ΧΑΛΚΙΔΗ και ΜΟΡΟΧΛΙΑΔΗ από το PASARELLAS CLUB, ΠΑΛΗΟΚΩΣΤΑ - ΠΛΑΤΑΝΙΤΉ από ΚΡΕΣΤΕΝΑ, ΠΛΑΚΙΩΤΗ - ΔΡΙΤΣΑ από ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ και άλλους .

Στην κατηγορία των Τετράδων Ανδρών επιτυγχάνοντας το απόλυτο ρεκόρ οι ΜΗΝΑΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, ΦΑΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ και ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ του Α.Ο.Ξ. ΛΑΡΙΣΑΣ αήττητοι τα τελευταία τρία χρόνια σε όλες τις αγωνιστικές των πρωταθλημάτων 2013,2014,2015, πανηγύρισαν με την δέουσα μεγαλοπρέπεια τον τρίτο τους συνεχόμενο τίτλο με 5332,22 πόντους και 60 βαθμούς για το 2015. Στη δεύτερη θέση με 5069,75 πόντους και 39 βαθμούς η ομάδα της ΑΙΓΙΝΑΣ με τους ΑΡΓΥΡΗ ΜΠΟΤΣΗ, ΚΩΣΤΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ,ΑΡΓΥΡΗ ΝΕΡΟΥΤΣΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΣΑΠΑΡΑ και ΘΑΝΑΣΗ ΝΟΜΙΚΟ με τρεις δεύτερες θέσεις μια τρίτη και μια τέταρτη. Και στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος τερμάτισαν οι ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΑΝΟΣ ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΣΙΣΗΣ και ΝΙΚΟΣ ΗΣΑΓΙΟΓΛΟΥ από τον σύλλογο του ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ με 4906,12 πόντους συνολικά και 31 βαθμούς με μια δεύτερη θέση, δυο τρίτες, μια τέταρτη και μια πέμπτη.

Η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος είχε ρεκόρ συμμετοχών στις ανδρικές τετράδες με 17 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα. Στις ομάδες που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους συμπεριλαμβάνονται οι ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ, ΠΑΛΗΟΚΩΣΤΑΣ και ΜΥΛΩΝΑΣ των ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ, οι ΚΟΥΒΑΡΑΣ, ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΗΣ του ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ, οι ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ, ΣΕΜΕΡΤΖΕΛΗΣ, ΣΕΓΡΕΔΟΣ και ΚΟΥΚΙΟΣ του ΝΑ.Ο.Γ.Α., οι ΓΚΑΝΙΑΤΣΟΣ, ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΛΑΜΠΡΟΥ και ΣΤΡΑΤΟΥΔΑΚΗΣ επίσης του ΝΑ.Ο.Γ.Α. Επίσης πολλά μπράβο αξίζουν στην ομάδα της ΛΑΡΙΣΑΣ με τους ΝΤΟΚΟ, ΚΑΛΝΤΕΡΙΔΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ και ΖΑΧΑΡΟΓΙΑΝΝΗ που στην πρώτη τους εμφάνιση σε επίσημο αγώνα Beach-Racket έφτασαν τους 563,11 πόντους τερματίζοντας στην δέκατη θέση της γενικής κατάταξης.

Το 5o Πρωτάθλημα του Beach-Racket 2015 ολοκληρώθηκε σε πέντε αγωνιστικές στη Βούλα 1-2 /5, Αμαλιάδα Κουρούτα 30-31/5Κυπαρισσία 25-26/7, Λάρισα Πλαταμώνας 8-9 /8 και Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας 5-6/9 με μέσο όρο αθλητών 85 ανά αγωνιστική.

18 νέοι αθλητές εντάχθηκαν στο beach-Racket από όλη την Ελλάδα μέσα στο 2015.

Με το 5ο πρωτάθλημα κλείνει ένας κύκλος πέντε Πανελληνίων Διοργανώσεων 2011,2012,2013,2014 και 2015 που όλοι οι διεκδικητές του τίτλου θα έπρεπε να δίνουν το παρόν σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο νέος σχεδιασμός του πρωταθλήματος του 2016 θα είναι διαφορετικός αφού θα εναρμονιστεί με τα υπόλοιπα αθλήματα της ομοσπονδίας μας (Ε.Φ.Ο.Α.) προσαρμοσμένος στις ανάγκες του αθλήματος μας.

Το παρόν στον 5ο τελικό του πρωταθλήματος έδωσαν αρκετοί πρόεδροι συλλόγων και παράγοντες του αθλήματος που απένειμαν και τα μετάλλια στου διακριθέντες αθλητές μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Πόρτο-Ράφτη (Α.Ε.ΠΟ.Ρ) κ. ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ, ο Πρόεδρος του Α.Ο.ΡΑ. Πόρτο-Ράφτη κ. ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ, ο Πρόεδρος του ΝΑ.Ο.Γ.Α. κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΜΑΡΚΟΣ, ο Πρόεδρος της Λάρισας κ. ΣΗΦΗΣ ΤΟΥΡΜΟΥΣΟΓΛΟΥ, ο Πρόεδρος του Κιάτο ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ, ο Πρόεδρος της Καβάλας ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΥΛΤΣΙΟΣ, ο Αντιπρόεδρος του συλλόγου των Κρεστένων κ. ΝΙΚΟΣ ΨΕΥΔΟΣ, ο κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ επίτιμο μέλος του Αλίμου, ο κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΕΡΑΜΥΔΑΣ ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ΝΗΡΕΑΣ, ο κ. ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ τεχνικός σύμβουλος της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ, ο τεχνικός Διευθυντής της Mobics κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΕΤΣΟΣ, ο βετεράνος ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ που δεν έπαψε να καθοδηγεί όλες τις ομάδες κατά την διάρκεια που διαγωνιζόντουσαν.

Το κύπελλο στην πρωταθλήτρια για το 2015 μικτή δυάδα του Πόρτο-Ράφτη παρέδωσε ο επίτιμος Πρόεδρος της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΩΛΗΣ χειροκροτούμενος από όλους τους παρευρισκόμενους.

Το κύπελλο στους πρωταθλητές της Αίγινας των ανδρικών δυάδων παρέδωσε ο Πρόεδρος της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ μαζί με δύο κύπελλα επί πλέον ένα για κάθε αθλητή, αναγνωρίζοντας ότι πέρα από τις αθλητικές τους επιδόσεις επέδειξαν και απαράμιλλο ήθος σε όλα τα πρωταθλήματα που πήρανε μέρος. Ο αθλητής ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ ζήτησε και έλαβε το μικρόφωνο για να ευχαριστήσει δημοσίως τον κ. ΚΟΣΜΑ για την συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη του αλλά και τον ΔΗΜΗΤΡΗ PASARELLA που τον ανακάλυψε και τον ανέδειξε σε κορυφαίο αθλητή.

Και η πρωταθλήτρια τετράδα ανδρών παρέλαβε το κύπελλο της από τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Α. και Έφορο του Beach-Racket κ. ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ ο οποίος εκ μέρους της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας συνεχάρη τους διοργανωτές του τελικού για την άριστη διοργάνωση του Πρωταθλήματος και επεσήμανε μεταξύ άλλων πως στόχος της Ε.Φ.Ο.Α. είναι το Beach-Racket σύντομα να γίνει πέρα από Ελληνικό και Βαλκανικό άθλημα.

Ο πρόεδρος της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ στον απολογισμό των 5 πανελληνίων Πρωταθλημάτων αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε ο Π.Σ.Α.Ξ. το 2006 που με την συμπαράσταση και την αρωγή των συλλόγων αλλά και των αθλητών που τον στήριξαν αλλά και με δημοκρατικές και συντεταγμένες διαδικασίες έφεραν το σημερινό αποτέλεσμα που δικαιώνει πλήρως τις επιλογές των ανθρώπων της διοίκησης. Η μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο Π.Σ.Α.Ξ. τα τελευταία 9 χρόνια με αρωγούς συλλόγους και αθλητές είχε ως αποτέλεσμα σήμερα να απολαμβάνουν όλοι την ένταξη του Beach-Racket στα υπό καλλιέργεια αθλήματα της Ε.Φ.Ο.Α. και τις προοπτικές που ανοίγονται για το αγαπημένο μας άθλημα. Ο κ. Κοσμάς εστίασε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το άθλημα με την μη ύπαρξη γηπέδων για τους συλλόγους αλλά και στο γεγονός πως πρέπει στον χώρο της Ξυλορακέτας να επικρατήσει η ενότητα και η αγάπη για να μπορέσουμε να πάμε το άθλημα πιο μπροστά. Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.Ξ. δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους αθλητές που ταξίδεψαν από Καβάλα, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Κρέστενα, Κυπαρισσία, Κιάτο κλπ. για να πάρουν μέρος σε αυτόν τον τελικό.

Ευχαρίστησε θερμά τον κ. ΓΙΑΚΟΥΜΗ της Ε.Φ.Ο.Α. για την διαρκή συμβολή και συμπαράσταση του στην λειτουργία της Ένωσης καθώς και τους κκ ΒΑΡΔΑΚΗ και ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ γραμματέα και έφορο αγωνιστικού της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. καθώς και τον Πρόεδρο της Πειθαρχικής Επιτροπής της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν στους αγώνες αφιλοκερδώς τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. ΚΟΣΜΑΣ ευχαρίστησε επίσης τον δημοσιογράφο και αθλητή κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑΚΗ που με την ιδιότητα του παρουσιαστή στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή της ΕΡΑ ΣΠΟΡ βοηθά στην δημοσιότητα του αθλήματος μας .

Τέλος ο κ. Κοσμάς ευχαρίστησε τους Αθλητές του ΝΑ.Ο.Γ.Α. ΣΠΥΡΟ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΡΗ, ΘΟΔΩΡΗ ΜΕΛΙΔΩΝΗ, ΚΑΤΣΙΓΑΡΗ ΝΙΚΗΤΑ, ΜΠΑΜΠΗ ΛΟΥΒΕΡΔΗ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΤΟΥΡΚΙΣΤΑ, που δημιούργησαν αυτό το όμορφο ρακετικό στέκι στην Λουμπάρδα καθώς και τον υπεύθυνο του MOJITO BEACH-BAR κ. ΚΩΣΤΑ ΝΤΟΥΤΣΗ όπως και τον κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΕΛΙΔΗ για τις ευγενικές χορηγίες του.

Αξίζει να σημειώσουμε για μια φορά ακόμα πως και τα 5 Πανελλήνια Πρωταθλήματα είχαν την άριστη τεχνική υποστήριξη της ΜOBICS Ε.Π.Ε. η οποία με το καινοτόμο Mobics –eyes που κατασκεύασε εξασφάλισε αξιόπιστους αγώνες και αδιαμφισβήτητα σκορ.

Το άθλημα του Beach-Racket καλωσόρισε επίσης δυο νέα κορίτσια την Μαρίλια και την Μελίνα Γιακουμή που απέδειξαν πως μπορούν να γίνουν και οι δυο πολύ καλές Επιδηαιτήτριες του Beach-Racket.

Η Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς του 5ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος: TRETORN (μπαλάκια), VANAKIAS (μεταφορές), 5min doc (φωτογραφία), NESTLE (νερά ΚΟΡΠΗ) condra gr, MOBICS, shirtaki.com που για μια ακόμα χρονιά στήριξαν το Beach-Racket.

Ιδιαιτέρως η Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. ευχαριστεί την Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως «ΛΟΥΞ» που για δεύτερη συνεχή χρονιά συμπαραστέκεται σε ένα νέο άθλημα όπως το Beach-Racket δείχνοντας την ευαισθησίας της σε κάθε τι καινούργιο που γεννιέται στην πατρίδα μας.

Επίσης η Α.΄ Ε.Σ.Α.Κ. ευχαριστεί θερμά την κ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΥΦΟΥ Διευθύντρια της Κτηματικής Υπηρεσίας Αθηνών για την θετική έκβαση του αιτήματος του Π.Σ.Α.Ξ. για την παραχώρηση του αθλητικού χώρου που τελέστηκε ο τελικός του Πρωταθλήματος όπως επίσης ευχαριστεί τα Δ.Σ. του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ και του ΟΜΙΛΟΥ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ ΜΠΑΤΗΣ για την προθυμία τους να φιλοξενήσουν τους αγώνες του τελικού του 5ου Πρωταθλήματος.

Τα βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό του MOJITO BAY την ώρα της στέψης των πρωταθλητών σήμαναν την λήξη του 5ου Πρωταθλήματος Beach-Racket αλλά την έναρξης της προετοιμασίας του Πρωταθλήματος του 2016.

Το 5o Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach-Racket 2015 τελέστηκε υπό την εποπτεία της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. και υπό την Αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.