Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ OPEN ΣΤΗ ΣΥΡΟ

ΑΘΗΝΑ 13/7/2015

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξυλορακέτας Σύρου (Α.Ο.Ξ.Σ.) σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στις 11 & 12 Ιουλίου 2015 διοργάνωσαν με απόλυτη επιτυχία στην παραλία του Γαλησσά ένα open τουρνουά Beach-Racket.

Στους αγώνες έλαβαν μέρος 30 αθλητές και 5 αθλήτριες του Α.Ο.Ξ.Σ. όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν για πρώτη φορά τις αγωνιστικές απαιτήσεις του αθλήματος του Beach-Racket καθώς το σύστημα μέτρησης του αθλήματος της Α΄ Ένωσης Συλλόγων Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας (Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.) που είχε εγκαταστήσει για τον σκοπό αυτό στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Α.Ο.Ξ.Σ.

Οι αθλητές και οι αθλήτριες του Α.Ο.Ξ.Σ. είχαν την ευκαιρία να διδαχτούν τα μυστικά του Beach-Racket και τον κανονισμό παιδιάς του αγωνίσματος με την βοήθεια των Μ. ΜΑΡΑΓΚΟ, Π. ΣΕΓΡΕΔΟ, Ν.ΤΖΑΒΑΡΑ και Π. ΛΑΜΠΡΟΥ τεσσάρων κορυφαίων αθλητών καθώς μιας από τις καλύτερες αθλήτριες του πρωταθλήματος της Δ.ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ, που ταξίδεψαν από την Αθήνα ειδικά για αυτόν το σκοπό στην Σύρο.

Οι αγώνες διεξήχθησαν στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του A SPORTS cafe-bar ο οποίος τον είχε παραχωρήσει του στον Αθλητικό Όμιλο Ξυλορακέτας Σύρου για τις ανάγκες του.

Παρά τον δυνατό αέρα που επικρατούσε κατά διαστήματα στην παραλία του Γαλλησά έγιναν ωραία παιχνίδια και όλοι οι συμμετέχοντες ευχαριστήθηκαν με την καρδιά τους αγωνιστική αντισφαίριση ξυλορακέτας (Beach-Racket) που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο νησί της Σύρου.

Όλοι οι επισκέπτες από Αθήνα αθλητές, χειριστές ,παράγοντες μόνο καλά λόγια είχαν να πουν για την διοργάνωση την φιλοξενία και την θερμή συμπεριφορά των ανθρώπων του Α.Ο.Ξ.Σ. Ο Πρόεδρος του Α.Ο.Ξ.Σ. κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ καθώς και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου της Σύρου στην πρώτη τους διοργάνωση παίρνουν άριστα σε όλους τους τομείς και βάζουν γερές βάσεις πάνω στις οποίες θα οικοδομήσουν με την βοήθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της τοπικής κοινωνίας ένα αθλητικό σύλλογο πρότυπο.

Τους αγώνες τίμησε με την παρουσία του εκ μέρους του Δήμου Ερμούπολης Σύρου ο Πρόεδρος της Αθλητικής Επιτροπής του Δήμου κ. ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ο οποίος ευχαρίστησε τον εκπρόσωπο της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. για την παρουσία της Ένωσης στην Σύρο και διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο του Α.Ο.Ξ.Σ. πως ο Δήμος θα είναι στο πλευρό του Ομίλου σε ότι χρειαστεί.

Ο Πρόεδρος της κοινότητας Γαλλησάς κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΥΣΣΟΣ συνεχάρη τον Α.Ο.Ξ.Σ. για την άρτια διοργάνωση και δεσμεύτηκε να προβάλει στην τοπική κοινωνία τις σημαντικές υπηρεσίες και το έργο που μπορεί να προσφέρει ο Όμιλος στις οικογένειες του νησιού μέσω των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Το επίτιμο μέλος του Α.Ο.Ξ.Σ. ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΦΝΑΣ παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και επί μακρόν προπονητής στο στον Αθλητικό Όμιλο Σύρου (Α.Ο.Σ.) αλλά και στην Ελλάς Σύρου με μεγάλη προσφορά στον αθλητισμό και λάτρης της Ξυλορακέτας από μικρό παιδί ευχαρίστησε την Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ. και όλους τους αθλητές που ταξίδεψαν στην Σύρο από την Αθήνα αναγνωρίζοντας την τιμή που έγινε στον ‘Όμιλο του.

Ο Πρόεδρος του Α.Ο.Ξ.Σ. κ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ παίρνοντας και αυτός με την σειρά του τον λόγο ευχαρίστησε θερμά την Α΄.Ε.Σ.Α.Ξ. που εμπιστεύτηκε τον Όμιλο Ξυλορακέτας Σύρου και του ανέθεσε την διοργάνωση όπως επίσης ευχαρίστησε θερμά τους αθλητές ΜΑΡΑΓΚΟ,ΣΕΓΡΕΔΟ,ΤΖΑΒΑΡΑ,ΛΑΜΠΡΟΥ και την αθλήτρια ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ πού ήρθαν από την Αθήνα για να συμμετάσχουν και να τιμήσουν με αυτόν τον τρόπο την πρώτη επίσημη διοργάνωση Beach-Racket. Στο τέλος ο Πρόεδρος του Α.Ο.Ξ.Σ. κ. ΡΟΥΣΣΟΣ παρέδωσε στον Εκπρόσωπο και έφορο αγωνιστικού της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ αναμνηστική πλακέτα τιμής ένεκεν προς την Α΄ Αθλητική Ένωση για την προσφορά της στο άθλημα. Επίσης σε όλους τους συμμετέχοντες παρέδωσε αναμνηστικό πάπυρο.

Ο έφορος αγωνιστικού της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ εμφανώς ευχαριστημένος αλλά και συγκινημένος από την προσπάθεια των ανθρώπων του Α.Ο.Ξ.Σ. αφού μετέφερε χαιρετισμό του Προέδρου της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΣΜΑ αλλά και όλου του Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ. Συνεχάρη τον Πρόεδρο του Α.Ο.Ξ.Σ. κ. ΡΟΥΣΣΟ για την άψογη διοργάνωση στο πρώτο τους open τουρνουά αντισφαίρισης Ξυλορακέτας (Beach-Racket) και τον ευχαρίστησε εκ μέρους της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. για την ζεστή φιλοξενία που επεφύλαξε ο Α.Ο.Ξ.Σ. σε όλα τα μέλη του Beach-Racket που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Σύρο. Τελειώνοντας ο έφορος αγωνιστικού κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ υποσχέθηκε την αμέριστη συμπαράσταση της Α’ Ε.Σ.Α.Ξ. προς τον Α.Ο.Ξ.Σ. για την ανάπτυξη του αθλήματος στο νησί της Σύρου. 

Ένα μεγάλο μπράβο επίσης αξίζει στον χειριστή του συστήματος ΜΑΡΙΟ ΜΑΛΤΕΖΗ που εθελοντικά προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε όποιο σύλλογο χρειαστεί και σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας.

Πολλές ευχαριστίες στους χορηγούς των αγώνων: Α Sports, Βlue Star Ferries, Μαραγκός Ιωάννης ξυλουργικές εργασίες, Άποψη Γκίλα Άντζυ υποδήματα- αξεσουάρ, Ντάνος bakery - cafe , Μ.Ι.Αθυμαρίτης ζαχαροπλαστείο, Fullah Sugah spot, Dust and Cream, Island food service, Olympic Club, Hotel kamelo, Kουρείο Λεονάρδος Πρίντεζης, Tip toe manicure pedicure, Hotel Blue Sea , TRETORN , Σχολή Οδηγών Ρούσσος Φραγκίσκος.

Οι αγώνες διεξήχθησαν με την εποπτεία της Α΄ ΕΣΑΞ και την αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.

 

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.