Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Δελτίου τύπου για 2η αγωνιστική 2015

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου στην όμορφη παραλία της Κουρούτας ο Όμιλος Ρακετιστών Κουρούτας Αμαλιάδας (Ο.Ρ.Κ.Α.) διοργάνωσε την 2η αγωνιστική του 5ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2015.

Η  διοργάνωση που επιμελήθηκε για πρώτη φορά ο νεοσύστατος Ο.Ρ.Κ.Α. υπήρξε υποδειγματική κατά γενική ομολογία σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικός χώρος –Γήπεδο , Εξέδρες θεατών , Γήπεδο προθέρμανσης , Φροντίδα γηπέδου (στρώσιμο-κατάβρεγμα άμμου), σκίαση γραμματείας, εξοπλισμός και φροντίδα γραμματείας  (τραπέζια, καρέκλες, σίτιση κλπ.). Σε όλους τους τομείς  αλλά και στην φιλοξενία που παρείχε ο  Ο.Ρ.Κ.Α. παίρνει  Άριστα. Ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Νικολόπουλος καθώς και σύσσωμο το Δ.Σ. του συλλόγου δεν επέτρεψαν να ακουστεί το παραμικρό παράπονο από κανέναν. Ήταν παντού και πάντα παρόντες να επιληφθούν στο οτιδήποτε. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτήν τους την προσπάθεια.

Στο αγωνιστικό μέρος και στις μικτές δυάδες η έκπληξη ήρθε από το Pasarellas Club όπου η ΡΟΥΔΑΝΑ ΜΙΧΑΪΛΗΔΟΥ και ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΛΚΙΔΗΣ με νέο ρεκόρ πόντων στην κατηγορία τους κατέκτησαν την πρώτη θέση της κατηγορίας τους με 474,49 πόντους μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι με μόλις 6 λάθη. Στην δεύτερη θέση από το Πόρτο-Ράφτη ΦΑΙΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ με 460,91 πόντους. Και την τριάδα της κατηγορίας  έκλεισε μια ομάδα ακόμη του Πόρτο-Ράφτη. ΕΛΙΝΑ ΚΛΙΤΣΟΥ και ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ με 442,08 πόντους.

Στην κατηγορία των δυάδων ανδρών οι ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ και ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ του Αθλητικού Ομίλου Ξυλορακέτας Αίγινας  (Α.Ο.Ξ.) με 434,64 πόντους (νέο ρεκόρ κατηγορίας) και μονοψήφιο αριθμό λαθών (μόλις 9 πτώσεις) κατέλαβαν την πρώτη θέση της απαιτητικής κατηγορίας των ανδρικών δυάδων αποδεικνύοντας πως δούλεψαν σκληρά για αυτό το αποτέλεσμα. Στην δεύτερη θέση οι ΣΠΥΡΟΣ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ και ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΕΛΗΣ του ΝΑ.Ο.Γ.Α με  390,99 πόντους. Και τρίτοι οι ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΙΤΣΑΣ του Πόρτο-Ράφτη με  388,53 μόλις 2,46 πόντους πίσω από τους δεύτερους. Όλαδείχνουν πως στην κατηγορία των ανδρικών δυάδων θα υπάρξει μεγάλος συναγωνισμός και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις υπόλοιπες αγωνιστικές του πρωταθλήματος καθώς οι πρώτες δέκα δυάδες ξεπερνούν  τους 300 πόντους στα παιχνίδια τους.

Στις τετράδες ανδρών οι πρωταθλητές MHNAΣ ΜΑΡΑΓΚΟΣ, ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΜΑΝΩΛΑΣ, ΦΑΝΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ και ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ του Αθλητικού Συλλόγου Ξυλορακέτας Λάρισας (Α.Ο.Ξ.Λ.) επιβεβαίωσαν και στην δεύτερη αγωνιστική την κυριαρχία τους στις τετράδες ανδρών  με νέο ρεκόρ πόντων 1082,70 ανεβάζοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα. Στην δεύτερη θέση σκαρφάλωσε με ένα καταπληκτικό παιχνίδι μια ομάδα από τον σύλλογο των Κρεστένων  όπου στην δεύτερη της εμφάνιση στο πρωτάθλημα έφτασε τους 1033,07 πόντους και τα λιγότερα λάθη, (μόλις 23 πτώσεις). ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΠΛΑΤΑΝΙΤΗΣ, ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΛΗΟΚΩΣΤΑΣ, και ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ  χειροκροτήθηκαν θερμά για την εμφάνισή τους  από όλους τους θεατές. Η τρίτη θέση ανήκει στην ομάδα του ΝΑ.Ο.Γ.Α. με τους ΣΠΥΡΟ ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΣΕΜΕΡΤΖΕΛΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΕΓΡΕΔΟ και ΣΩΤΗΡΗ ΚΟΥΚΙΟ με επίδοση 987,50 πόντους πολύ κοντά στην προηγούμενη επίδοσή τους στην πρώτη αγωνιστική.

Στην 2η αγωνιστική πραγματοποιήθηκαν συνολικά 51 παιχνίδια. 8 Μικτές δυάδες, 28 Δυάδες Ανδρών και 14 Τετράδες Ανδρών.

Στο διάλλειμα το μεσημέρι της Κυριακής  οι αθλήτριες  ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΡΗ, ΖΑΓΚΛΑΚΟΥΤΗ, ΜΙΧΑΪΛΗΔΟΥ, ΚΛΙΤΣΟΥ, ΤΣΟΛΑΡΙΔΟΥ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ και ΜΠΕΛΑΒΓΕΝΗ σχημάτισαν δύο γυναικείες τετράδες και μία γυναικεία δυάδα  προσφέροντας  τρία όμορφα παιχνίδια  επίδειξης.

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τους αγώνες της δεύτερης αγωνιστικής στην Κουρούτα  δημιουργώντας μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα  σε ένα ευχάριστο σκιερό χώρο  που είχε δημιουργήσει ο Ο.Ρ.Κ.Α. για τις ανάγκες τις αγωνιστικής του πρωταθλήματος

Οι χειριστές του συστήματος ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ καθώς και οι Επιδιαιτήτριες ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΟΖΗ και ΑΝΤΡΙΚΑ ΡΟΖΗ εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους με υποδειγματικό τρόπο ανταποκρινόμενοι πλήρως στις απαιτήσεις της 2ης αγωνιστικής.

Ο μόνιμος πλέον φωτογράφος των επίσημων  αγώνων Beach-Racket ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΛΑΓΚΟΣ  μαζί με το  ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ στην μουσική κάλυψη  για μια  φορά ακόμα προσέφεραν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους αγώνες της 2ης αγωνιστικής.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους και απένειμαν μετάλλια στους νικητές ο Δήμαρχος Ήλιδας  κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  του Δήμου Ήλιδας κ. ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ. Ο κ. Δήμαρχος μεταξύ τωνάλλων  υποσχέθηκε  να σταθεί στο πλευρό του Ο.Ρ.Κ.Α. και θεώρησε μεγάλη τιμή για τον Δήμο της  Ήλιδας την διοργάνωση της 2ης αγωνιστικής του φετινού πρωταθλήματος Beach-Racket στην παραλία της Κουρούτας. Κλείνοντας τον χαιρετισμό του συνεχάρη και ευχαρίστησε τους διοργανωτές των αγώνων.

Στο τέλος ο Πρόεδρος της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ στον χαιρετισμό πουαπεύθυνε ευχαρίστησε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες  που έδωσαν το παρόν στην δεύτερη αγωνιστική κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον σύλλογο της Καβάλας  που ήρθε από τόσο μακριά, στον σύλλογο των Κρεστένων με ρεκόρ συμμετοχών (9 δυάδες ανδρών και 4 τετράδες ανδρών) καθώς και στον σύλλογο της Κυπαρισσίας για τηνφιλανθρωπικού χαρακτήρα διοργάνωση πουπραγματοποίησε  προ ημερών  στο γήπεδό τουβοηθώντας μεαυτόν τον τρόπο κάποιον συμπολίτη τους που είχε ανάγκη. Στην συνέχεια ο κ. ΚΟΣΜΑΣ εκ μέρους της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. δώρισε αναμνηστική πλακέτα   στον  Πρόεδρο του Ο.Ρ.Κ.Α. κ. ΓΙΩΡΓΟ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟ ευχαριστώνταςκαι συγχαίροντας τόσο τον ίδιο όσο και   το Δ.Σ. του συλλόγου  για την άψογη διοργάνωση των αγώνων και την φιλοξενία που επεφύλαξαν σε όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην Κουρούτα στα πλαίσια της 2Ης αγωνιστικής.

Ο πρόεδρος του Ο.Ρ.Κ.Α. κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ευχαρίστησε στο τέλος τον Πρόεδρο και τον Γραμματέα της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. για την εμπιστοσύνη που επέδειξε η Α΄ Ένωση Συλλόγων Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας να αναθέσει την Δεύτερη Αγωνιστική του Πέμπτου πρωταθλήματος στον Όμιλο Ρακετιστών Κουρούτας Αμαλιάδας.

Το 5ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα  Βeach-Racket 2015  συνεχίζει το συναρπαστικό  ταξίδι του με επόμενο σταθμό του την 3η αγωνιστική στον μαγευτικό Πλαταμώνα με διοργανωτή  τον Αθλητικό Όμιλο Ξυλορακέτας Λάρισας (Α.Ο.Ξ.Λ.) στις 4 & 5 Ιουλίου 2015.

Χορηγοί του Πρωταθλήματος : TRETORN (μπάλες), VANAKIAS (μεταφορές), ΛΟΥΞ (αναψυκτικά), ΚΟΡΠΗ (νερά) , 5min doc (φωτογραφία), MΟΒΙCS (τεχνική υποστήριξη).

Οι αγώνες τελέστηκαν υπό την εποπτεία της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. και υπό την Αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.