Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Δελτίο τύπου 1ης αγωνιστικής 02 έως 03 Μαΐου 2015

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου 2 & 3 /2015 πραγματοποιήθηκε η 1η αγωνιστική του 5ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος BEACH-RACKET 2015 στην πλάζ Α΄Βούλας ( SOUTH-COAST ) με μεγάλη επιτυχία, άριστη οργάνωση, πολλές συμμετοχές και πλήθος κόσμου.

84 αθλητές και αθλήτριες από 11 συλλόγους της χώρας μας, σε 50 παιχνίδια και των τριών κατηγοριών, προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα σε όσους είχαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πλάζ της Α΄ Βούλας στις 2 και 3 Μαΐου.

Χαρακτηριστικό στις βαθμολογίες της 1ης αγωνιστικής ήταν ότι είχαμε νέα Πανελλήνιο ρεκόρ πόντων και στις τρείς κατηγορίες και μεγάλο συναγωνισμό πράγμα που σημαίνει πως το επίπεδο των ομάδων χρόνο με τον χρόνο βελτιώνεται με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για το άθλημα.

Στην κατηγορία των μικτών δυάδων, οι πρώτες 8 ομάδες πέρασαν τους 355 πόντους. Οι πρωταθλητές Κ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ και Φ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, του συλλόγου Πόρτο-Ράφτη επικράτησαν με σκορ ρεκόρ 472, 95 πόντους, πιστοποιώντας για μια ακόμα φορά ότι δύσκολα θα νικηθούν φέτος από κάποια άλλη ομάδα. Στην δεύτερη θέση επίσης από τον σύλλογο του Πόρτο-Ράφτη Σ.ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ και Ε.ΚΛΙΤΣΟΥ με 410,78 πόντους, μετά από ένα ωραίο παιχνίδι. Με ελάχιστη διαφορά μόλις 1,23 πόνους την τρίτη θέση κατέλαβαν από τον σύλλογο της Γαλάζιας Ακτής (ΝΑ.Ο.Γ.Α.) οι Σ.ΚΟΥΚΙΟΣ και Φ.ΖΑΓΚΛΑΚΟΥΤΗ με 409,55 πόντους παίζοντας ποιό κάτω από τις πραγματικές τους δυνατότητες.

Στην κατηγορία των δυάδων ανδρών η μεγάλη έκπληξη και ανατροπή των προγνωστικών ήρθε από τον σύλλογο της Κυπαρισσίας Α.ΜΠΕΝΑΡΔΟΣ και Π.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ που με 411,71 πόντους ( ρεκόρ κατηγορίας) και με 8 μόνο λάθη (η καλύτερη επίδοση) χάρισαν στον σύλλογό τους το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία του παίζοντας ένα έξυπνο και συγκροτημένο παιχνίδι κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών. Με λιγότερο από 9 πόντους και στην δεύτερη θέση από τον σύλλογο του Πόρτο-Ράφτη οι Σ.ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ και Δ.ΔΡΙΤΣΑΣ 402,89 μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι. Στην Τρίτη θέση της απαιτητικής κατηγορίας των ανδρικών δυάδων ο σύλλογος της Αίγινας με τους Α.ΜΠΟΤΣΗ και Κ.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟ σε ένα ισορροπημένο και δυναμικό παιχνίδι με μόλις 10 λάθη (πτώσεις).

Στην κατηγορία των τετράδων ανδρών αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρείς πρώτες ομάδες έσπασαν το φράγμα των 1000 πόντων σε αγώνα πρωταθλήματος και οι δύο επόμενες το φράγμα των 900 πόντων δείγμα του ανοδικού επιπέδου που παρουσιάζουν όλες οι τετράδες φέτος. Οι πρωταθλητές Μ.ΜΑΡΑΓΚΟΣ, Σ.ΜΑΝΩΛΑΣ, Φ.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ, Β.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ του συλλόγου της Λάρισας στην κορυφή της τελικής κατάταξης με 1062,10 πόντους που είναι και η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μετά από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα τόσο για τους ίδιους που έπαιζαν τελευταίοι όσο και για όσους το παρακολούθησαν. Στην δεύτερη θέση μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα με δύο παλιούς παίκτες του Beach-Racket και δύο νέους κατάφεραν να κοιτάξουν στα ίσια την κορυφή. Οι Κ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ,Ε.ΑΛΙΒΙΖΑΤΟΣ,Ν.ΙΣΙΑΓΙΟΓΛΟΥ και Ι.ΚΟΥΣΙΣΗΣ του συλλόγου Πόρτο-Ράφτη κέρδισαν τον θαυμασμό και το χειροκρότημα όλων για την εντυπωσιακή πρώτη παρουσία σε πρωτάθλημα που συνοδεύτηκε με την καταπληκτική επίδοση των 1028,31 πόντων. Τρίτη θέση οι Α.ΜΠΟΤΣΗΣ, Κ.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Α.ΝΟΜΙΚΟΣ, Δ.ΚΑΤΣΑΠΑΡΑΣ του συλλόγου της Αίγινας με 1006,60 πόντους . Με την εμφάνιση τους πραγματικά έδειξαν ότι φέτος μπορούν να είναι στο παιχνίδι του τίτλου αρκεί να δείξουν σταθερότητα και βελτίωση. 

Στα αξιοσημείωτα της 1ης αγωνιστικής που έγινε στην Βούλα θα πρέπει να αναφέρουμε την συμμετοχή δύο νέων συλλόγων της περιφέρειας. Τον σύλλογο της Αμαλιάδας Ο.Ρ.Κ.Α. (Όμιλος Ρακετιστών Κουρούτας Αμαλιάδας) και τον σύλλογο της Καβάλας Ο.Α.Ξ.Κ. (Όμιλος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας Καβάλας). Οι πρόεδροι των δυο νέων συλλόγων Γ.ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ Αμαλιάδος και Κ. ΒΟΥΛΤΣΙΟΣ Καβάλας συνεχάρησαν τους ανθρώπους τους Π.Σ.Α.Ξ. για την άριστη διοργάνωση και ο Π.Σ.Α.Ξ. με την σειρά του καλωσόρισε την Αμαλιάδα και την Καβάλα στην A΄Ε.Σ.Α.Ξ. και στην μεγάλη οικογένεια του Beach-Racket. Σημαντική η παρουσία νέων παιδιών 17-20 ετών από Κρέστενα Π.ΣΚΟΥΦΗΣ, Ξ.ΚΑΟΥΚΗΣ, Β.ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ καθώς και από Καβάλα Γ.ΧΟΡΟΖΗΣ και Ι.ΔΑΝΪΗΛΙΔΗΣ που γεύτηκαν την χαρά της συμμετοχής με την καθοδήγηση των ΨΕΥΔΟ και ΒΟΥΛΤΣΙΟΥ αντίστοιχα και θα πρέπει πάνω σε αυτούς αλλά και σε άλλους νέους να χτίσουμε το άθλημα.

Μια ευχάριστη νότα ήταν ένας 15λεπτος αγώνας επίδειξης μιας γυναικείας τετράδας στο διάλλειμα της Κυριακής με τις Κ. ΚΑΤΡΗ, Φ.ΖΑΓΚΛΑΚΟΥΤΗ, Χ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και Δ.ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ που χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους τους θεατές για τις επιδόσεις τους.

Το Σάββατο το απόγευμα λίγο πριν τελειώσουν τα παιχνίδια της κατηγορίας των ανδρικών δυάδων μια πολύ ευχάριστη έκπληξη περίμενε όλους όσους βρισκόντουσαν στους αγώνες. Η γνωστή σε όλους μας ΛΕΝΑ ΔΑΝΪΗΛΙΔΟΥ η κορυφαία τενίστρια της πατρίδας μας με πολλές διακρίσεις σε Ελληνικό και παγκόσμιο επίπεδο εμφανίζεται στους αγώνες συνοδευόμενη με την μάνατζερ της κ. ΜΑΡΙΑ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ. Η ΛΕΝΑ προσκεκλημένη από τον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Α. και έφορο του Beach-Racket κ. ΚΩΣΤΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τους αγώνες και εντυπωσιάστηκε πραγματικά με την τεχνολογική υποστήριξη των αγώνων. 

Χαμογελαστή φιλική και εγκάρδια με όλους δεν δίστασε να ανταλλάξει μερικές μπαλιές με τον PASARELLA που τις προσέφερε δυο ξυλορακέτες. Στο τέλος ο έφορος δημοσίων σχέσεων του Π.Σ.Α.Ξ. κ Κ.ΒΑΡΔΑΚΗΣ αφού την ευχαρίστησε για την παρουσία της στους αγώνες της ζήτησε τιμής ένεκεν να κάνει τις απονομές στις μικτές δυάδες προσφέροντας της και ένα αναμνηστικό καπέλο του αθλήματος. Στην συνέχεια τις απονομές στις ανδρικές δυάδες έκαναν ο κ. ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ,ο κ. ΚΟΣΜΑΣ και ο κ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ.

Στο επίπεδο της διοργάνωσης ο Π.Σ.Α.Ξ. πήρε άριστα σε μια πραγματικά δύσκολη πρώτη αγωνιστική ύστερα από την άρνηση του τοπικού συλλόγου να αναλάβει να φιλοξενήσει τους αγώνες που είχε δεσμευτεί να πραγματοποιήσει. Ο Π.Σ.Α.Ξ. είχε 10 ημέρες καιρό από τις 22/4 να εξασφαλίσει έδρα να κατασκευάσει γήπεδο για να φιλοξενήσει τους αγώνες της 1ης αγωνιστικής. Σεβόμενος την προκήρυξη του πρωταθλήματος και μην θέλοντας να ζητήσει μετάθεση την ημερομηνία της πρώτης αγωνιστικής προκαλώντας αναστάτωση και δυσκολίες κυρίως στους συλλόγους της περιφέρειας καταφέρνει να τηρήσει όσα η διοργανώτρια αρχή Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. έχει εξαγγείλει. Τα μέλη του Π.Σ.Α.Ξ. κκ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ, ΧΡΟΝΙΟΥ με την σημαντική συμβολή του Αντιπροέδρου του τοπικού συλλόγου κ. Ν.ΖΑΜΙΝΟΥ κατασκευάζουν ένα πανέμορφο γήπεδο Beach-Racket στην καρδιά της πλαζ της Α΄Βούλας που όσοι βρέθηκαν εκεί το θαύμασαν και όσοι έπαιξαν σε αυτό θα το θυμούνται πάντα. Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση όμως να παραβλέψουμε την θετική αντιμετώπιση των Απολλώνιων Ακτών (SOUTH-COAST)και του διευθυντή τους κ. ΜΑΝΙΚΗ στο αίτημα του Π.Σ.Α.Ξ. για την παραχώρηση χώρου για την τέλεση των αγώνων.

Πριν την τελετή λήξης της Κυριακής ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Ξ. κ ΚΟΣΜΑΣ αφού ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της διοργάνωσης της 1ης αγωνιστικής αναφέρθηκε σε ομάδες που απουσίαζαν και ευχήθηκε στις επόμενες αγωνιστικές να τις δει. Επίσης ο κ. ΚΟΣΜΑΣ ευχαρίστησε θερμά τον διευθυντή της ακτής της Α΄Βούλας κ. ΜΑΝΙΚΗ για την μεγάλη του συμβολή στην τέλεση των αγώνων την γιατρό των αγώνων κ. ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΕΡΔΙΚΑΡΗ καθώς και τους πρώτους χορηγούς του πρωταθλήματος . ΤRETORN- VANAKIAS-CONTRA.GR-5 MIN DOC.

Την απονομή στις ανδρικές τετράδες έκαναν τιμής ένεκεν οι κ. Α.ΜΗΤΡΑΚΟΣ (πρόεδρος Πόρτο-Ράφτη), Χ.ΚΟΝΤΟΜΑΡΚΟΣ (πρόεδρος ΝΑ.Ο.Γ.Α.) και Γ.ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ (πρόεδρος πειθαρχικής επιτροπής Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.).

Οι αγώνες τελέστηκαν υπό την εποπτεία της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ. και την Αιγίδα της Ε.Φ.Ο.Α.

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 30 & 31 ΜΑΪΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΡΟΥΤΑ ΤΗΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ Ο.Ρ.Κ.Α.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.