Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Δελτίο Τύπου για την έναρξη του 5ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

1H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ 2 & 3 ΜΑΪΟΥ SOUTH-COAST Α΄ΒΟΥΛΑΣ.

Ανοίγει αυλαία τoυ Πέμπτου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας Beach-Racket 2015, η πρώτη ύστερα από την ομόφωνη απόφασηόλων των σωματείων για την αναγνώριση του Αθλήματος μας, και την ένταξή του στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.).

Απόφαση που έκρινε και αναγκαία την συνθήκη της δημιουργίας της Α΄ Ένωσης Ξυλορακέτας -Βeach-Racket που έχει ως κυρίαρχο σκοπό της, την ανάπτυξη του αθλήματος σε όλη την χώρα.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημαανοίγει με την διοργάνωση της πρώτης αγωνιστικής, στις 2 & 3 Μαΐου σε μία από τις ομορφότερες πλαζ της Αττικής που βρίσκεται στη Βούλα.

Στην ΝΟΤΙΑ –ΑΚΤΗ (South-Coast ) στις ιδιωτικές εγκαταστάσεις της Α΄ Βούλας θα πραγματοποιηθεί η πρώτη από τις πέντε αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος Βeach-Racket, με ευθύνη της διοργάνωσης από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας ( Π.Σ.Α.Ξ.). Την δε εποπτεία της αγωνιστικής έχει η Πρώτη Αθλητική Ένωση Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας (Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.) www.esax.gr .

11 ΣΥΛΛΟΓΟΙ από όλη την ΕΛΛΑΔΑ

ΚΑΒΑΛΑ,ΛΑΡΙΣΑ,ΚΡΕΣΤΕΝΑ,ΚΟΥΡΟΥΤΑ,ΤΡΙΠΟΛΗ,ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ,ΚΙΑΤΟ,ΑΙΓΙΝΑ, ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ, ΓΑΛΑΖΙΑ-ΑΚΤΗ, PASARELLASCLUB (ALIMOS) με 90 αθλητές και αθλήτριες θα δώσουν το παρόν στην 1η αγωνιστική.

10 Δυάδες μικτές, 27 δυάδες ανδρών και 15 τετράδες ανδρών με τους καλύτερους αθλητές και αθλήτριες του χώρου έρχονται να διεκδικήσουν μια καλή θέση στην γενική κατάταξη που θα τους δώσει ένα σημαντικό ψυχολογικό πλεονέκτημα στη συνέχεια. Το θέαμα αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο καθώς προβλέπεται μεγάλος ανταγωνισμός σε όλες τις κατηγορίες.

Το Σάββατο 2/5 θα αγωνιστούν οι Μικτές δυάδες αρχικά και στην συνέχεια οι Δυάδες ανδρών. Στο τέλος των αγώνων του Σαββάτου θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στις τρεις πρώτες ομάδες της κάθε κατηγορίας. Την Κυριακή 3/5 θα αγωνιστούν οι τετράδες ανδρών όπου μετά το πέρας των αγώνων η 1η αγωνιστική θα κλείσει με τις απονομές των τριών καλύτερων τετράδων.

Οι αγώνες ξεκινούν στις 10:00 το πρωί το Σάββατο και ολοκληρώνονται στις 18:43. Και την Κυριακή στις 11:00 το πρωί και ολοκληρώνονται στις 19:00

Οι αγώνες τελούνται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.)