Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Ίδρυση Αθλητικής Ένωσης Συλλόγων Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας

Η πρώτη Γενική Συνέλευση των Συλλόγων Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2014 στην Τρίπολη με μοναδικό θέμα την υπογραφή της συστατικής πράξης ίδρυσης της Α΄ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ (Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.) ολοκλήρωσε τις εργασίες μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα.

Δεκαέξι σύλλογοι από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν την πρώτη Αθλητική Ένωση Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας (Beach-Racket) η οποία με την καθοδήγηση της Ε.Φ.Ο.Α. θα διαχειριστεί το αγαπημένο μας άθλημα.

Οι 16 σύλλογοι που υπέγραψαν την συστατική πράξη της Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ. είναι :

 1. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ Α΄ ΑΚΤΗ ΒΟΥΛΑΣ. (κ. Γεωργιάδης)
 2. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΑΚΕΤΙΣΤΩΝ ΠΟΡΤΟ-ΡΑΦΤΗ. (κ. Μητράκος)
 3. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ ΑΙΓΙΝΑΣ. (κ. Κοσμάς)
 4. ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΑΚΤΗΣ. (κ. Στεφανίδης)
 5. ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ. (κ. Χριστοφής)
 6. ΟΜΙΛΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΩΝ-ΡΑΚΕΤΙΣΤΩΝ «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» (κ. Χρονίου)
 7. ΟΜΙΛΟΣ PASARELLAS CLUB. (κ. Δ. Αντωνόπουλος)
 8. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ. (κ. Βρεττός)
 9. ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ & ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ. (κ. Ψευδός)
 10. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΑΚΕΤΙΣΤΩΝ ΣΙΚΥΩΝΟΣ ΚΙΑΤΟ. (κ. Κελλάρης)
 11. ΟΜΙΛΟΣ ΡΑΚΕΤΙΣΤΩΝ ΚΟΥΡΟΥΤΑΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑ. (κ. Τσαούσης)
 12. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ. (κ. Καραλής)
 13. ΡΟΔΙΑΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΑΚΕΤΑΣ. (κ. Σενδουκά)
 14. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ «ΤΡΙΤΩΝ» ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. (κ. Πατσιλίβας)
 15. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΑΙΩΝ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ. (κ. Δανάσκος)
 16. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ. (κ. Βαρδάκης)

Την Γ.Σ. της Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ. τίμησε με την παρουσία του, προσκεκλημένος της συντονιστικής επιτροπής του , ο πρόεδρος της ΕλληνBeach-Racketικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) κ. Σπύρος Ζανιάς ο οποίος καταχειροκροτούμενος απεύθυνε θερμό χαιρετισμό στα μέλη της Γ.Σ. Aφού εξήρε την προσπάθεια της μεγάλης οικογένειας της ξυλορακέτας δεσμεύτηκε για την ανάπτυξη του αγαπημένου μας Beach-Racket και έξω από τα σύνορα της Ελλάδας κάνοντας λόγο για παγκόσμια ομοσπονδία με την συμμετοχή πολλών κρατών με έδρα την Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής του Beach-Racket κ. Γιώργος Κοσμάς μαζί με τον Πρόεδρο της Γ.Σ. κ. Κώστα Βαρδάκη αφού ευχαρίστησαν τους παριστάμενους εκπροσώπους συλλόγων για την άριστη συνεργασία τους προσέφεραν αναμνηστικά στον ΠρόεδροΕ.Φ.Ο.Α. της  κ. Ζανιά καθώς και στον Αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Α. και αρμόδιο έφορο για τα θέματα του Beach-Racket κ. Κώστα Γιακουμή.

Η Γ.Σ. της Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ. ανακήρυξε ομόφωνα ως επίτιμο πρόεδρο της τον κ. Ιωάννη Τσώλη ανώτερο στέλεχος επί σειρά ετών της ΓΓΑ τιμώντας τον για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στο άθλημα της Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας αλλά και γενικότερα στον Ελληνικό Αθλητισμό. Επίσης η Γ.Σ. της Α΄ Ε.Σ.Α.Ξ. όρισε ως τεχνικό της σύμβουλο τον επίκουρο καθηγητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Κων/νο Λυμπέρη.

Η Γ.Σ. αφού όρισε τα 7 μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και τα 3 της εξελεγκτικής επιτροπής ολοκλήρωσε τις εργασίες της με την υπογραφή της συστατικής πράξης από τους 16 εκπροσώπους των συλλόγων.

Τις διοικητικές εργασίες της Γ.Σ. παρακολούθησαν αρκετοί φίλοι και αθλητές του Beach-Racket μεταξύ των οποίων και ο γνωστός δημοσιογράφος κ. Δημήτρης Λουκάκης.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κολοκοτρωναίων Τριπολιτσάς κ. Χρήστος Δανάσκος εισέπραξε τα εύσημα για την υποδειγματική φιλοξενία της 1ης Γενικής Συνέλευσης της Α΄Ε.Σ.Α.Ξ.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ

BEACH-RACKET