Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Δελτίο τύπου 5ης αγωνιστικής 4ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος

ΒEACH-RACKET 2014

13 & 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ PASARELLAS CLUB

Στις 13 & 14 Σεπτεμβρίου 2014 στο PASARELLASCLUB στον Άλιμο πραγματοποιήθηκε η τελευταία αγωνιστική του 4ου Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach-Racket 2014 και η ανάδειξη των πρωταθλητριών ομάδων όλων των κατηγοριών.

 Τον τίτλο του πρωταθλήματος για το 2014 στις μικτές δυάδες κατακτούν για δεύτερη συνεχή χρονιά οι Κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ και Φ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ του Αθλητικού Ομίλου Πόρτο-Ράφτη έπειτα από 4 πρώτες θέσεις και 1 τρίτη θέση στις πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος. 1986,75 συνολικά πόντοι και 980 βαθμοί ο απολογισμός τους στο φετινό πρωτάθλημα. Αναμφισβήτητα η κορυφαία ομάδα της κατηγορίας. Δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος Φ.ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ και Χ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ του Αθλητικού συλλόγου Κιάτο με 1640,93 και 880 βαθμούς. Τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος Σ.ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ και Μ.ΠΑΠΑΖΗ του Αθλητικού συλλόγου Πόρτο-Ράφτη με 1627,91 πόντους και 880 βαθμούς επίσης.

Ο τίτλος του πρωταθλήματος στις ανδρικές δυάδες κρίθηκε στην 5η και τελευταία αγωνιστική. Κ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ και Σ.ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ του αθλητικού ομίλου Πόρτο-Ράφτη κατέκτησαν πανάξια τον πρώτο τους τίτλο καταλαμβάνοντας για τρίτη φορά την πρώτη θέση ισοβαθμώντας με τους κυπελλούχους Σ.ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ και Α.ΝΕΡΟΥΤΣΟ της Γαλάζιας Ακτής που τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Λόγω όμως των καλυτέρων θέσεων σε όλες τις αγωνιστικές οι αθλητές του Πόρτο-Ράφτη στέφτηκαν πρωταθλητές για το 2014. Ο απολογισμός των πρωταθλητών 1770,23 πόντοι και 950 βαθμοί. Απολογισμός για την δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος της Γαλάζιας Ακτής 1640,28 πόντοι και 950 βαθμοί. Τρίτη ομάδα του πρωταθλήματος Α. ΜΠΟΤΣΗΣ και Π. ΣΕΜΕΡΤΖΕΛΗΣ του Αθλητικού συλλόγου Αίγινας με 1328,30 πόντους και 730 βαθμούς.

Στις μικτές τετράδες ο τίτλος κρίθηκε από πολύ νωρίς καθώς η κυριαρχία μιας ακόμη ομάδας του Πόρτο-Ράφτη που με 5 πρωτιές στις πέντε αγωνιστικές του πρωταθλήματος δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης σε κανένα. 3758,49 πόντοι και 2000 βαθμοί είναι ο απολογισμός της πρωταθλήτριας μικτής τετράδας για το 2014. Κ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, Χ. ΚΟΥΒΑΡΑΣ, Φ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, Φ.ΖΑΓΛΑΚΟΥΤΗ. Δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος από τον Αθλητικό σύλλογο της Γαλάζιας Ακτής οι Σ.ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ, Α.ΚΟΜΙΝΑΚΗΣ, Κ. ΚΑΤΡΗ και Α.ΤΣΟΛΑΡΙΔΟΥ με 2704,53 πόντους και 1780 βαθμούς. Και στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα τερμάτισαν οι Φ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, Μ. ΜΑΛΤΕΖΗΣ, Χ.ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, Δ.ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ και Κ. ΚΕΛΛΑΡΗΣ (αναπλ.) με 2617,47 πόντους και 1780 βαθμούς από τον αθλητικό σύλλογο του Κιάτο.

Στις τετράδες ανδρών οι περσινοί πρωταθλητές Σ.ΜΑΝΩΛΑΣ, Μ.ΜΑΡΑΓΚΟΣ, Β.ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ, Φ.ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ της Γαλάζιας Ακτής δεν επέτρεψαν σε καμία ομάδα να ελπίζει για τον τίτλο. Πέντε στα πέντε για την πιο θεαματική και φορμαρισμένη ανδρική τετράδα. 4365,99 πόντοι και 2000 βαθμοί ο απολογισμός των πρωταθλητών του 2014 που με προπονητή τον πολύπειρο κ. Ν. ΠΑΠΑΔΑΚΗ κατακτούν τον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο τους. Στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος μια ακόμα ομάδα του Πόρτο-Ράφτη με τους Σ.ΠΛΑΚΙΩΤΗ, Χ.ΚΟΥΒΑΡΑ, Κ.ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ, Κ.ΣΤΕΦΑΝΗ και Κ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟ (αναπλ.) με 3966,37 πόντους και 1840 βαθμούς. Την Τρίτη θέση στο πρωτάθλημα του 2014 κατέλαβε από τον αθλητικό σύλλογο της Γαλάζιας Ακτής οι Σ.ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ, Π.ΣΕΓΡΕΔΟΣ, Α.ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ, Α.ΚΟΜΙΝΑΚΗΣ. με 3833,43 πόντους και 1740 βαθμούς.

Μετά το τέλος των αγώνων ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Ξ. κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΣΜΑΣ απεύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους επισήμους που παρευρέθησαν στους αγώνες και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του 4ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος (Συλλόγους, αθλητές και αθλήτριες ,χορηγούς , κλπ.)για την μεγάλη προσπάθεια τους που είχε θετικό αποτέλεσμα καθώς και το PASARELLACLUB την άψογη διοργάνωση φιλοξενίας των αγώνων της 5ης αγωνιστικής.

Στην συνέχεια ο ιδρυτής CLUB Δημήτρης PASARELLAS απένειμε αναμνηστικές πλακέτες αρχικά σε τέσσερις ανθρώπους από το εξωτερικό που ασχολούνται με την ξυλορακέτα σε αγωνιστικό επίπεδο, καθώς ήρθαν από διάφορα μέρη του κόσμου στους τελικούς μας για να γνωρίσουν από κοντά το Beach-Racket. ΣΑΜΠΙΝΕ ΜΑΓΙΕΡ από την Ελβετία, ΡΑΜΟΝ ΛΕΝΤΕΣΜΑ από το Μεξικό, ΚΟΜΠΕ ΧΑΓΙΑΤ από το Ισραήλ και ΜΑΡΙΟ ΑΝΤΡΕ από την Βραζιλία. Ο Δημήτρης PASARELLAS τίμησε επίσης κάποιους ανθρώπους , για τις μεγάλες και σημαντικές υπηρεσίες τους στο άθλημα. ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ ( δ.σ. Π.Σ.Α.Ξ.) , ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ( dj ) ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΕΤΣΟΣ ,ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΣΕΚΚΑΣ , ΣΤΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΚΑΣ (MOBICS). Οι μικροί παίδες ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΑΝΑΚΑΚΗΣ από το Πόρτο Ράφτη και ΔΗΜΗΤΡΗΣ από την Κυπαρισσία παρέλαβαν από τον ΔΗΜΗΤΡΗ PASARELLA αναμνηστικά.

Ο Π.Σ.Α.Ξ. δια του προέδρου του κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΣΜΑ παρέδωσε αναμνηστική πλακέτα στην Ε.Φ.Ο.Α. για την προσφορά της στον Ελληνικό Αθλητισμό που παρέλαβε ο αντιπρόεδρος της εθνικής επιτροπής της Διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Α κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ ο οποίος με τη σειρά του αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Π.Σ.Α.Ξ. και συνεχάρη τους διοργανωτές καλωσόρισε το Beach-Racket στους κόλπους της Ε.Φ.Ο.Α από το 2015 στα υπό καλλιέργεια αθλήματα.

Ο Π.Σ.Α.Ξ. επίσης δια του εφόρου δημοσίων σχέσεων κ. ΚΩΣΤΑ ΒΑΡΔΑΚΗ τίμησε τον κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΣΩΛΗ πρώην στέλεχος της γενικής γραμματείας αθλητισμού για την συμβολή του στην αναγνώριση του Beach-Racket απονέμοντάς του αναμνηστική πλακέτα. O Π.Σ.Α.Ξ. δια του εφόρου δημοσίων σχέσεων Κ.ΒΑΡΔΑΚΗ ευχαρίστησε όλους τους χορηγούς του 4ου Πρωταθλήματος και επεσήμανε πόσο σημαντική και απαραίτητη είναι η παρουσία τους στο άθλημα. Οι χορηγοί που μπόρεσαν να παρευρεθούν στους αγώνες τους παρέλαβαν εκ μέρους του Π.Σ.Α.Ξ. αναμνηστικές πλακέτες. Ο κ. ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ από τον όμιλο ΦΑΙΣ για τις μπάλες «TRETORN». Οι κκ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΕΡΥΚΟΚΑΚΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ από την μεταφορική εταιρεία «VANAKIAS».Η ΕΝΑΚ για τις πολύτιμες υπηρεσίες της. Στους υπόλοιπους χορηγούς που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στους αγώνες ,κ. ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ «ρακετα το αγορι», στην Ελληνική εταιρεία αναψυκτικών «λουξ», στην εταιρεία «NESTLE” για τα νερά «ΚΟΡΠΗ» τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Ξ. θα τους επισκεφτούν για να τους παραδώσουν τα αναμνηστικά και να τους ευχαριστήσουν δια ζώσης.

Στο τέλος και σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με την λαμπρότητα που ταιριάζει σε έναν τελικό πρωταθλήματος με τα βεγγαλικά να φωτίζουν τον ουρανό και τις σαμπάνιες να ανοίγουν η μια πίσω από την άλλη οι πρωταθλητές του 2014 όλων των κατηγοριών πάνω στο βάθρο σήκωσαν ψηλά τα κύπελλα τους και χειροκροτήθηκαν θερμά από όλους για την επιτυχία τους.

Τους τελικούς αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. ΚΩΝ/ΝΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΗΣ Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Α., ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ Αντιδήμαρχος Αλίμου, ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΩΛΗΣ (ΓΓΑ). ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΛΙΑΣ (πρόεδρος CLUB), ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΗΤΡΑΚΟΣ (πρόεδρος Πόρτο-Ράφτη), ΝΙΚΟΣ ΨΕΥΔΟΣ (πρόεδρος Σ.Π.Θ.Α.Α.Κ.) ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ (πρόεδρος ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ), ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΝΤΟΜΑΡΚΟΣ (πρόεδρος ΝΑ.Ο.ΓΑ.) ΝΙΚΟΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΚΕΛΛΑΡΗΣ )(πρόεδρος Κιάτο), ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΑΣΚΟΣ (πρόεδρος Τρίπολης),ΣΗΦΗΣ ΤΟΥΡΜΟΥΣΟΓΛΟΥ (πρόεδρος Λάρισας ) ΑΝΝΑ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ (αντιπρόεδρος Αλίμου), ΝΙΚΟΣ ΖΑΜΙΝΟΣ (αντιπρόεδρος Α΄ Βούλας ).

Την 5ης αγωνιστική του 4ου Πρωταθλήματος θα την θυμούνται για πάντα όσοι παρευρέθηκαν στο PASARELLASCLUB. Διοργανωτές, αθλητές και αθλήτριες θεατές κάθε ηλικίας και φύλλου απόλαυσαν σε ένα πραγματικά μοναδικό και φιλόξενο χώρο την διεξαγωγή της τελευταίας αγωνιστικής του πρωταθλήματος όπου τα πάντα λειτούργησαν με υποδειγματικό τρόπο.

Ο ιδρυτής του CLUB ΔΗΜΗΤΡΗΣ PASARELLAS που η ρακετική του ιστορία φεύγει έξω από τα σύνορα της Ελλάδας, ο άνθρωπος που δημιούργησε από το τίποτα σε μια γωνιά της παραλίας του Αλίμου ένα φιλόξενο χώρο όπου ο καθένας μπορεί ελεύθερα να πηγαίνει και να προπονείται στο αγαπημένο του Beach-Racket, εργάστηκε σκληρά για να μην υπάρξει η παραμικρή έλλειψη σε κανένα τομέα των αγώνων. Δίπλα του οι Ντίνος Στασινόπουλος, Παντελής Γιαννόπουλος , Δώρα και Αναστασία (μπουφές), Ελευθερία Ντάλα, Νότα Κατσίκη, Διονύσης Μαρίνος έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για την επιτυχία της διοργάνωσης και τα κατάφεραν. Μεγάλη επίσης η συμβολή του AMMOSCAFÉ. Συγχαρητήρια σε όλους. Μια απαιτητική διοργάνωση με πολλές συμμετοχές που οι διοργανωτές διαχειρίστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αποκλείσουν καμία συμμετοχή, αλλά και με ποικίλες αντιξοότητες που ξεπεράστηκαν χάρη στην μεθοδικότητα και την εμπειρία των διοργανωτών.

Η εμπειρότατη Α΄ Επιδιαιτητής των αγώνων κ. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΟΖΗ έδειξε ότι δεν υπάρχει δυσκολία που να μην ξεπερνιέται και εκτέλεσε τα καθήκοντά της μια ακόμα φορά με υποδειγματικό τρόπο..

Η τεχνική υποστήριξη της MOBICS ήταν άψογη για μία αγωνιστική χρονιά ακόμα και ο τεχνικός διευθυντής της κ. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΕΤΣΟΣ δέχτηκε τα συγχαρητήρια από τα μέλη του Δ.Σ. του Π.Σ.Α.Ξ.

Ο ακούραστος dj ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ συντρόφευσε ακόμα μια φορά με τις μουσικές επιλογές του παίκτες και θεατές.

Η φωτογραφική κάλυψη των αγώνων πρωταθλήματος και κυπέλλου από το 5mindoc του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΛΑΓΚΟΥ ήταν άριστη.

Περίπου 1500 θεατές, αριθμός ρεκόρ, παρέλασαν από το PASARELLASCLUB και παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους τελικούς της 5ης αγωνιστικής του 4ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2014.

Στους αγώνες του 4ου Πανελληνίου πρωταθλήματος συμμετείχαν 11 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και έλαβαν μέρος 116 αθλητές και αθλήτριες. 

Μετά το πέρας των βραβεύσεων το PASARELLASCLUB παρέθεσε γεύμα σε όλους. 

TMHMA ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Π.Σ.Α.Ξ.