Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Ένταξη του Beach Racket στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.)

Μια καλά συντονισμένη προσπάθεια ανθρώπων με αγάπη για την ξυλορακέτα και όραμα, ανθρώπων με ελπίδα και υπομονή, ανθρώπων με πίστη και αφοσίωση στο αθλητικό πνεύμα, μια προσπάθεια που ξεκίνησε στις 29 Σεπτεμβρίου 2004 συναντάει μετά από 10 περίπου χρόνια την αναγνώριση.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας (Π.Σ.Α.Ξ.) αφού πρώτα μέσα από το παιχνίδι της ξυλορακέτας δημιούργησε το άθλημα του Beach-Racket στην συνέχεια το οδήγησε στην επισημοποίηση του εντάσσοντας το στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.) εκπληρώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του.

To Βeach-Racket (Αντισφαίριση Ξυλορακέτας) κάτω από την ομπρέλα και την στήριξη της Ε.Φ.Ο.Α. βρίσκει επιτέλους την στέγη που του έλειπε δίπλα σε άλλα καταξιωμένα αθλήματα ρακέτας με εμπειρία και παρουσία πολλών ετών τόσο σε ελληνικό επίπεδο όσο και σε διεθνές όπως το tennis, το Squash (τοιχοσφαίριση), το Beach-Tennis, το Padel- Tennis. Το Beach-Racket όπως και οι σύλλογοι που θα πλαισιώσουν το άθλημα θα έχουν πολλαπλά οφέλη από αυτήν την κατάκτηση.

Ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους Προέδρους στα Δ.Σ. στους συλλόγους που δημιούργησαν, στήριξαν τον Π.Σ.Α.Ξ. και τον εμπιστεύτηκαν να διαχειριστεί τις τύχες του αθλήματος.

Ένα πολύ μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ όμως αξίζει σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες που την αγάπη τους για το παιχνίδι και την ολοένα αυξανόμενη συμμετοχής τους δημιούργησαν τις προϋποθέσεις να υπάρξει ένα νέο άθλημα ρακέτας.

Το Beach-Racket στηρίχθηκε, καταξιώθηκε και επικράτησε στην συνείδηση όλων χάρη στην τεχνογνωσία της Mobics (εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών) η οποία υποστήριξε τεχνολογικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις απαιτήσεις του αθλήματος αναπτύσσοντας ένα καινοτόμο σύστημα μέτρησης βασιζόμενο στην μηχανική όραση εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο αντικειμενικότητα στα αποτελέσματα για μια δίκαιη και ακριβή αξιολόγηση των ομάδων.

Ο Π.Σ.Α.Ξ. νοιώθει την υποχρέωση να ευχαριστήσει θερμά όλους τους χορηγούς που ήταν δίπλα του όλα αυτά τα χρόνια και στήριξαν οικονομικά και ηθικά την μεγάλη προσπάθεια του:

Την κ. Μαρία Παπαναστασίου την πρώτη εταιρεία κατασκευής ρακετών «ρακετα το αγορι» που από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας του Π.Σ.Α.Ξ. στάθηκε δίπλα του με μεγάλη γενναιοδωρία.

Τον κ. Αντώνη Θεοδώρου από τον Όμιλο ΦΑΪΣ με τις μπάλες ΤRETORN.

Τον κ. Γιώργο Βερυκοκάκη και τον κ. Δημήτρη Μπαλωμένο από την Μεταφορική εταιρεία «VANAKIAS».

Τον κ. Πλάτωνα Μαρλαφέκα από την ελληνική εταιρεία αναψυκτικών «λουξ» η οποία απέδειξε ακόμα μια φορά εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τα κοινωνικά και αθλητικά δρώμενα της χώρας στηρίζοντας χορηγικά το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach-Racket 2014 προάγοντας το αθλητικό πνεύμα αλλά και τον πολιτισμό γενικότερα.

Τον κ. Νικόλαο Γιοβανίδη Διευθυντή της Ελληνικής Ναυαγοσωστικής Ακαδημίας – ΕΝΑΚ που με την παρουσία της στους αγώνες διασφαλίζει την υγεία των αθλητών και των αθλητριών μας σε κάθε απρόοπτο.

Την εταιρεία NESTLE με τα νερά ΚΟΡΠΗ που δεν επέτρεψαν σε κανένα αθλητή και αθλήτρια του Beach-Racket να διψάσουν.

Τον γραφίστα κ. Στέλιο Σπανουδάκη για την προσφορά του και την εταιρεία «shirtaki» διαφημιστικά είδη (μπλούζες, καπέλα, εκτυπώσεις κλπ.).

Το Contra.gr ως χορηγό επικοινωνίας. Το ploigos.gr, την εταιρεία e-rhetor.

Τον κ. Δημήτρη Κλάγκο του 5 mindoc (φωτογραφία, βίντεο, σκηνοθεσία, αρχεία).

Παλαιότεροι χορηγοί: το γυμναστήριο VARISPORTSCLUB, και την αθλητική εφημερίδα LIVESPORT.

Η μεγάλη οικογένεια του Beach-Racket οφείλει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Α κ. Σπύρο Ζανιά και στα μέλη του Δ.Σ. της ομοσπονδίας για τον ενδιαφέρον που επέδειξαν στο Beach-Racket εντάσσοντας το από το 2015 στα επίσημα αθλήματα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης.

Αυτό που μένει είναι να αποδείξουμε ότι αξίζουμε αυτήν την επιτυχία και να κάνουμε γνωστό το αγαπημένο μας άθλημα Beach-Racket (Αντισφαίριση ξυλορακέτας) και στην πιο απομακρυσμένη παραλία της χώρα μας με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στους υπόλοιπους χρήστες της παραλίας.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Π.Σ.Α.Ξ.