Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

Δελτίο τύπου για την 3η Αγωνιστική 26 & 27 Ιουλίου 2014 - Κυπαρισσία

Μία πραγματικά δύσκολη η 3η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Beach-Racket 2014 στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Α.Ξ. Κυπαρισσίας από άποψη καιρού κατά αρχάς. Η πολλή ζέστη και η υγρασία ειδικά τις μεσημβρινές ώρες απαιτούσε από τους αθλητές και τις αθλήτριες άριστη φυσική κατάσταση και σωστή διαχείριση δυνάμεων για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες αυτές συνθήκες .Οι πολλές συμμετοχές , 43 δυάδες και 19 τετράδες ,κάτι που συνηθίζεται στην Κυπαρισσία , ανάγκασαν τις Επιδιαιτήτριες και τους χειριστές τους συστήματος να υπερβάλλουν εαυτόν και να εργαστούν και τις δύο ημέρες σκληρά σε 12ωρη βάση για να φέρουν εις πέρας το δύσκολο έργο τους. Τους αξίζει ένα μεγάλο μπράβο τουλάχιστον για αυτήν τους την προσπάθεια.

Στον πρώτο αγώνα της 3ης Αγωνιστικής τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για δύο ξεχωριστούς ανθρώπους της μεγάλης οικογένειας της ξυλορακέτας που πρόσφατα έφυγαν από τη ζωή. Πρόκειται για τον Μάνο Παπαδάκο από την Αίγινα και τον Λευτέρη Καλιτσουνάκη από τα Χανιά. Ο πρόεδρος του Π.Σ.Α.Ξ. κ. Κοσμάς έκανε μια σύντομη αναφορά για την ζωή τους και την προσφορά τους στο άθλημα.

Στον αγωνιστικό τομέα τα αποτελέσματα στις μικτές και ανδρικές δυάδες επεφύλαξαν εκπλήξεις.

Στις μικτές δυάδες για πρώτη φορά η πρώτη θέση της γενικής κατάταξης πηγαίνει σε μια ομάδα από τον σύλλογο των Κρεστένων. ΛΟΪΖΟΥ και ΠΑΤΣΙΛΙΒΑΣ πρώτοι με 384,59 πόντους μετά από ένα έξυπνο και συγκροτημένο παιχνίδι στο ξεκίνημα της 3ης αγωνιστικής. Δεύτεροι σταθεράς οι ΚΟΥΒΑΡΑΣ και ΖΑΓΚΛΑΚΟΥΤΗ από το Πόρτο-Ράφτη με 359,59 πόντους και στην τρίτη θέση γενικής πάλι από το Πόρτο-Ράφτη Κ.ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ μακριά από τον καλό τους εαυτό περιορίστηκαν στους 337,67 πόντους.

Στις δυάδες ανδρών πρώτοι οι Κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ και ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ του Πόρτο-Ράφτη με ρεκόρ πόντων στην κατηγορία τους φέτος έφτασαν στους 371,65 πόντους. Δεύτεροι ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ και ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ της Γαλάζιας Ακτής με 327,51 και τρίτοι δύο νέα παιδιά από το Pasarellas Club ΜΟΡΟΧΛΙΑΔΗΣ και ΚΑΤΣΑΠΑΡΑΣ με 291,30 πόντους απέδειξαν ότι το Club από τον οποίο προέρχονται γίνεται εξαιρετική δουλειά σε επίπεδο αγωνιστικής προετοιμασίας.

Στις μικτές τετράδες οι θέσεις από 1 έως 4 παραμένουν αμετάβλητες από την αρχή του Πρωταθλήματος. Στην πρώτη θέση σταθερά ΖΑΓΚΛΑΚΟΥΤΗ, Κ. ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΟΥΒΑΡΑΣ του Πόρτο-Ράφτη με 703,95 πόντους πλησιάζουν ακόμα περισσότερο στην κατάκτηση του φετινού τίτλου τους. Η δεύτερη μικτή τετράδα του Πόρτο-Ράφτη ΠΛΑΚΙΩΤΗΣ, ΠΑΠΑΖΗ, ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ και ΚΛΙΤΣΙΟΥ με 615,57 πόντους ανέβηκαν στην δεύτερη θέση του βάθρου. Την πρώτη τριάδα της κατηγορίας συμπληρώνει η ομάδα της Γαλάζιας Ακτής των ΜΟΥΡΕΛΑΤΟ, ΤΣΟΛΑΡΙΔΟΥ, ΚΟΜΙΝΑΚΗ και ΚΑΤΡΗ με 516,39 πόντους. Τέταρτη η ομάδα του Κιάτο που δείχνει να ανεβάζει απόδοση με 480,33 πόντους Φ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΕΛΛΑΡΗΣ, και ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ.

Στις ανδρικές τετράδες η ομάδα της Γαλάζιας Ακτής των ΜΑΡΑΓΚΟ, ΒΟΥΛΓΑΡΗ, ΜΑΝΩΛΑ και ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ δεν φαίνεται να απειλείτε από κάποια άλλη τετράδα και βαδίζει ολοταχώς για τον 2 τίτλο της με 855,89 πόντους. Για τις θέσεις 2 και 3 έγιναν δυο καταπληκτικά παιχνίδια από δύο σπουδαίες ομάδες, η μια του Πόρτο-Ράφτη και άλλη της Αίγινας. Το Πόρτο-Ράφτη με τους ΠΛΑΚΙΩΤΗ, ΚΟΥΒΑΡΑ, ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ και ΣΤΕΦΑΝΗ ανέβηκαν στην δεύτερη θέση με 791,82 πόντους και η ομάδα της Αίγινας των ΣΕΜΕΡΤΖΕΛΗ (τραυματισμός), ΜΠΟΤΣΗΣ, Α. ΝΟΜΙΚΟΣ και Κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ συμπλήρωσε τις τρεις πρώτες ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Οι θεατές όπως κάθε χρονιά δημιούργησαν μια συγκλονιστική ατμόσφαιρα αγώνων χειροκροτώντας τις προσπάθειες των παικτών. Οι εξέδρες και ο περιβάλλον χώρος τις περισσότερες ώρες ήταν κατάμεστες από κόσμο.

Ο Αθλητικός Όμιλος Αντισφαίρισης Ξυλορακέτας Κυπαρισσίας (A.O.A.Ξ.Κ.) κατάφερε για μια χρονιά ακόμα την τέταρτη κατά σειρά να φιλοξενήσει με υποδειγματικό τρόπο την Τρίτη αγωνιστική του 4ου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2014. Ο πρόεδρος κ. Αριστομένης Βρεττός και τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου ανταποκρίθηκαν πλήρως στις υψηλές απαιτήσεις των αγώνων.

Πριν τις απονομές ο Πρόεδρος του Π.Σ.Α.Ξ. κ. Γιώργος Κοσμάς ανήγγειλε εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων το μεγάλο γεγονός , της αναγνώρισης και της ένταξης του BEACH-RACKET από το 2015 στην Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Α.).

Οι χορηγοί του 4ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος ήταν για μια φορά ακόμα κοντά μας. « Ρακέτα το αγόρι» , «TRETORN», « VANAKIAS», « λουξ», «KΟΡΠΗ» , «shirtaki», «5 min doc», « Ε.ΝΑ.Κ.» και τους ευχαριστούμε πολύ για μια ακόμα φορά.

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Π.Σ.Α.Ξ.