Α' ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΞΥΛΟΡΑΚΕΤΑΣ

e-mail: [email protected] - τηλ.: 210 7563170 - www.esax.gr

ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Α.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 5ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ 22&23 ΣΕΠΤΜΒΡΙΟΥ

Η αυλαία του 2ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach-Racket 2012 έπεσε  στην 5η αγωνιστική στις 22  & 23 Σεπτεμβρίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού  Ομίλου Γαλάζιας Ακτής ΝΑ.Ο.Γ.Α.

Οι πολυάριθμες  συμμετοχές , 87 αθλητές & αθλήτριες από 10 διαφορετικούς συλλόγους σε 57 παιχνίδια τεσσάρων κατηγοριών ( δυάδες ανδρών, μικτές δυάδες, τετράδες ανδρών και μικτές τετράδες) η παρουσία  δύο νέων συλλόγων  ΤΡΙΠΟΛΗΣ & ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και η ένταξη τους στο  Beach-Racket  επιβεβαίωσαν το ολοένα αυξανόμενο ενδιαφέρον και την αγάπη των νέων για το άθλημα.

Στην κατηγορία των μικτών δυάδων ο τίτλος της πρωταθλήτριας ομάδας πηγαίνει στην ομάδα του Α.Ο.Ξ. Αίγινας που άγγιξαν το τέλειο. Τέσσερις πρώτες θέσεις και μια δεύτερη σε πέντε αγωνιστικές οι Μηνάς Μαραγκός, Έφη Μύριλα και Τζίνα Σπυροπούλου συγκέντρωσαν 60 βαθμούς και σήκωσαν το κύπελλο της πρωταθλήτριας ομάδας. Στη δεύτερη θέση με 30 βαθμούς οι περυσινοί πρωταθλητές Σπύρος Μουρελάτος και Κωνσταντίνα Κάτρη.

Στην κατηγορία των ανδρικών δυάδων έπρεπε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική με μάχες στήθος με στήθος για να δούμε ποια ομάδα θα σηκώσει την κούπα. Η ομάδα των Κρεστένων με τους, Γιώργο Μιχαλόπουλο και Κώστα Πλατανίτη  μετά από ένα καταπληκτικό παιχνίδι κατέκτησαν την πρώτη θέση της κατηγορίας τους. Με δυο πρώτες θέσεις ,δυο δεύτερες και μία πέμπτη σε πέντε αγωνιστικές  έφτασαν τους 45 βαθμούς και στέφτηκαν πρωταθλητές. Στην δεύτερη θέση οι Μάνος Αλιβιζάτος και Μάριος Μάσβουλας του Πόρτο-Ράφτη με 43 βαθμούς .

Στην κατηγορία των ανδρικών τετράδων ο τίτλος κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική.Η αγωνία  κορυφώθηκε και η προσοχή  όλων στράφηκε στα δύο τελευταία παιχνίδια Α.Ο.Ξ. vs. ΚΡΕΣΤΕΝΑ  που θα κρίνανε και το πρωτάθλημα στην κατηγορία με το περισσότερο ενδιαφέρον.

Η λήξη των παιχνιδιών της κατηγορίας τετράδες ανδρών βρίσκει πρώτη  την ομάδα του Α.Ο.Ξ. Αίγινας με τους Γιώργο Ράπτη, Μηνά Μαραγκό, Παναγιώτη Σεγρέδο και Περικλή Σεμερτζέλη και πρωταθλητές για το 2012 με 52 βαθμούς από τρείς πρώτες θέσεις μία δεύτερη και μία τέταρτη σε πέντε αγωνιστικές. Με 46 βαθμούς οι περυσινοί πρωταθλητές από τα Κρέστενα Νίκος Ψευδός, Λύσανδρος Ζαχαρόπουλος, Γιώργος Μιχαλόπουλος και Κώστας Πλατανίτης κατέλαβαν την δεύτερη στην βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Πλήθος θεατών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας  παρακολούθησε τους αγώνες της 5ης αγωνιστικής και δημιούργησε μια καταπληκτική ατμόσφαιρα σε μία ομολογουμένως άριστη διοργάνωση από πάσης πλευράς.

Τους Αγώνες τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Σαρωνικού κος Πέτρος Φιλλίπου ο οποίος εντυπωσιάστηκε από το όμορφο θέαμα που αντίκρισε και υποσχέθηκε ότι ο Δήμος Σαρωνικού θα είναι πάντα στο πλευρό του ΝΑ.Ο.Γ.Α. και του Beach-Racket.

Το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach- Racket 2012 έκλεισε με απονομές τιμητικών πλακετών από μέρους του Π.Σ.Α.Ξ. προς τους : 1.  Μobics  Ε.Π.Ε. για την άψογη τεχνική υποστήριξη και υπηρεσίες  υψηλού επιπέδου στο άθλημα. 2. Ρακέτα το Αγορι  ως μέγα χορηγό του πρωταθλήματος 2012.

3. LIVE SPORTS   ως χορηγό επικοινωνίας. 4.Contra.gr  5.Nestle   6.Sarantis.